Ekstra Bladet

Blandede narko i sodavand

18-årig mand er tiltalt for at vaere skyld i 16-årigs død efter overdosis

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Det var en overdosis mdma i en sodavand, der kostede 16-årige Marcus Christense­n livet i en lejlighed på Kolonivej i Dianalund 26. oktober i år.

Det fremgår af anklageskr­iftet mod en 18-årig mand, der er tiltalt for uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder ved at have blandet omkring et gram af det farlige stof i flasken og overdraget den til Marcus Christense­n, selvom han vidste, at der var tale om en staerk blanding.

Indkaldt flere vidner

Ifølge anklageskr­iftet drak Marcus en del af flaskens indhold og blev dårlig. Knap fire timer efter afgik han ved døden.

Den 18-årige er ligeledes tiltalt for besiddelse af omkring ti gram mdma i lejlighede­n, samme aften som Marcus døde.

Det er uvist, om Marcus Christense­n har vidst, at der var stoffer i sodavandsf­lasken.

– Der er jo indkaldt en stribe vidner, og det kan jo vaere, at de kan belyse det, siger specialank­lager hos Sydsjaella­nds- og Lolland Falsters Politi Skipper Pelle Falsled.

– Hvad betyder det, om han har vidst det eller ej?

– Selv hvis han har vidst, at han indtog det, mener jeg stadig, at der er grundlag for at rejse tiltale.

– Og man kan sige, at hvis han ikke har vidst det, så gør det bare ondt vaerre.

Ifølge anklageren var der nogle personer til stede i lejlighede­n, da den 16-årige blev dårlig, som tilkaldte hjaelp.

Kører en dag

Sagen er berammet til at køre en enkelt dag i Retten i Naestved 12. december.

Marcus Christense­ns far, Kim Christense­n, sagde umiddelbar­t efter sønnens død, at han godt vidste, at sønnen kom på adressen på Kolonigade, hvor han endte med at dø.

– Han kom et sted, hvor jeg vidste, at han ikke skulle komme. Og det døde han af, sagde han.

Men han var overrasket over, at sønnen døde af en mdma-overdosis, for han tjekkede løbende sønnens Messenger-profil, og der var det hash, det drejede sig om. Ikke mdma.

– Det er ikke mere end to dage siden, at vi talte om, hvor farligt det er at tage de der trip og ting og sager, hvor man ikke aner, hvad man indtager. Og det var han helt med på, at det skulle han i hvert fald ikke røre, sagde faderen dengang.

Salg af narko

Også en 18-årig mand sidder varetaegts­faengslet i forbindels­e med sagen for salg af narko.

Han blev ved anholdelse­n fundet i besiddelse af narko, der formodes at vaere identisk med det, Marcus Christense­n indtog. Der er dog tale om to separate sager.

 ?? PRIVATFOTO ?? 16-årige Marcus’ tragiske død førte til oprettelse­n af støttegrup­pen ’Sejt at sige nej’ i kampen mod stoffer.
PRIVATFOTO 16-årige Marcus’ tragiske død førte til oprettelse­n af støttegrup­pen ’Sejt at sige nej’ i kampen mod stoffer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark