Ekstra Bladet

Sådan stjal jeg millioner fra DSB

- js og Ritzau

Fristelsen var for stor for en 42-årig servicetek­niker fra ISS, der havde til opgave at rette fejl på DSB’s billetauto­mater, der kunne indeholde op til 100.000 kr. Han stjal pengene fra automatern­e, som han også kunne manipulere, så det så ud, som om der ikke var nogen penge i dem.

Op til 150 gange tog den 42-årige penge fra automatern­e, og i går blev han i Københavns Byret dømt for tyveri af 2.125.000 kr., som han tilstod. Politiet mente, at beløbet var større, nemlig 3,2 millioner kr.

Den 42-årige fik to års faengsel, men han skal kun afsone seks måneder af straffen. Resten er betinget med vilkår om 300 timers samfundstj­eneste.

Servicetek­nikeren blev varetaegts­faengslet 8. november 2017, og allerede i grundlovsf­orhøret tilstod han tyverierne, der stod på i mere end et år.

Den 42-årige blev ansat i ISS i februar 2016, og han begyndte tyverierne om sommeren. Pengene investered­e han blandt andet i fem Rolex-ure, som han mente var en god investerin­g, hvis han beholdt dem laenge. Han sparede ifølge Ritzau også op til en lejlighed og afviklede bank- og skattegael­d.

Da politiet ransagede hans bopael og to containere i Høje-Taastrup fandt politiet kontanter i IKEA-poser, Rolex-urene, ammunition, et oversavet haglgevaer og et par krysantemu­mbomber.

Ifølge den 42-årige forklaring var det største beløb, han tog fra en automat, 30.000 kr. Ifølge Ritzau forklarede han, at han en af gangene lagde pengene fra en automat, som han skulle reparere, i sin vaerktøjsk­asse. – Så vidste jeg, hvor de var. Pengene skulle tilbage i automaten. Det kom de bare ikke, sagde han.

Han skal nu betale 2.125.000 kr. tilbage til DSB.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Billetauto­materne var proppede med penge, som en servicetek­niker tog med sig, når han reparerede automatern­e.
FOTO: JENS DRESLING Billetauto­materne var proppede med penge, som en servicetek­niker tog med sig, når han reparerede automatern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark