Ekstra Bladet

Nu kan du have to numre i din iPhone

DUALSIM: Teleselska­bet 3 er klar med eSIM, men andre teleselska­ber ventes snart at følge efter

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Hvis man er Android-bruger, er det gamle nyheder at have to simkort i den samme telefon.

Du behøver ikke løbe rundt med to telefoner på samme tid

Producente­r som Sony, Huawei, OnePlus og Nokia saelger nemlig modeller, hvor der er plads til for eksempel et privatnumm­er og et arbejdsnum­mer i form af to fysiske simkort.

Men fra i dag kan også iPhone-brugere udnytte muligheden. I hvert fald hvis de ejer en nyere model som iPhone XS eller XR og har det ene nummer hos Teleselska­bet 3.

Modsat på Android-telefoner ligger det ene af numrene på et internt eSIMkort, som alene 3 understøtt­er. Det andet nummer ligger på et fysisk simkort, hvor der er frit valg af udbyder.

Kan øge interessen

Selv om teknologie­n altså er velkendt fra Android-telefoner, tror privatkund­edirektør David Elsass fra 3, at mange flere nu vil samle deres mobilnumre i samme telefon.

Flere vil bruge det

– Mange har jo en iPhone, og når Apple samtidig markedsfør­er eSIM som en mulighed, kommer flere til at kende til teknologie­n, forudser han.

– Du behøver ikke løbe rundt med to telefoner på samme tid. Og du kan bruge den iPhone, som din arbejdsgiv­er måske ikke vil give dig, med både dit private nummer og arbejdsnum­meret.

 ?? FOTO: PATRICK SISON/AP ?? Ved at kombinere et internt simkort og et fysisk kan iPhone-brugere nu få to numre i samme telefon.
FOTO: PATRICK SISON/AP Ved at kombinere et internt simkort og et fysisk kan iPhone-brugere nu få to numre i samme telefon.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark