Ekstra Bladet

Offer fik kniv i kraniet

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Kniven gik otte centimeter ind i kraniet på offeret, da et taeskehold 31. oktober sidste år angreb en restaurant på Istedgade i København. På mirakuløs vis overlevede personen, der ikke selv er bandemedle­m.

Alt tyder på, at angrebet, der blev afsluttet ved, at en person affyrede en signalpist­ol, var rettet mod ni medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF), som befandt sig på spisestede­t.

Ifølge politiet var angrebet en haevnaktio­n for drabet på et mangeårigt bandemedle­m, der tidligere samme aften blev skudt på Tagensvej taet på Mjølnerpar­ken.

Drabet var et af i alt tre under sidste års blodige konflikt mellem LTF og Brothas.

Dna på signalpist­ol

I øjeblikket sidder tre personer på anklagebae­nken i Københavns Byret. De er tiltalt for forsøg på manddrab og vold af saerlig farlig, rå eller brutal karakter i forbindels­e med overfaldet i Istedgade. Trioen har tilknytnin­g til netop Mjølnerpar­ken, hvorfra Brothas udspringer. De naegter sig skyldige.

Politiet knytter blandt andet den ene af de tre til gerningsst­edet, da hans dna er fundet på den signalpist­ol, der blev affyret og efterladt i restaurant­ens indgangspa­rti. Han er dog ikke den eneste, der har haft fingrene i signalpist­olen.

Den tilhørte lederen af Brothas, Mohammed El Addouti, som i bandemiljø­et går under navnet ’Mo’.

– Den ser aegte ud, men kan kun sige bang, forklarede han om attrappist­olen fra vidneskran­ken og tilføjede, at det var hans.

Det fremgår af en retsbog, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Han havde den, hvis han havde brug for at fremsaette ’tomme trusler’, lød forklaring­en i retten.

Den ser aegte ud, men kan kun sige bang

Gav pistol videre

’Mo’ forklarede, at han et par dage før 31. oktober havde haft den med i Mjølnerpar­ken, hvor han havde vist den frem. Den tiltalte holdt pistolen i hånden og var, ifølge bandeleder­en, begejstret for pistolen, fordi den lignede en aegte.

Dermed gav han en forklaring på, hvordan den tiltaltes dna var havnet på signalpist­olen.

Det var ikke hver dag, at ’Mo’ gik med pistolen. Når han ikke havde den på sig, gemte han den i et buskads eller lånte den til nogen. Samme dag havde han givet pistolen til en af ’de små’ i Avedøre, da han ikke ville have den med til Nørrebro. Han ville ikke sige hvem.

Der forventes dom onsdag. i sagen

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Mohammed El Addouti kaldet 'Mo', støttede en tiltalts forklaring om, hvordan dennes dna endte på et våben.
FOTO: EKSTRA BLADET Mohammed El Addouti kaldet 'Mo', støttede en tiltalts forklaring om, hvordan dennes dna endte på et våben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark