Ekstra Bladet

39-ÅRIG TAEVET IHJEL MENS HAN RINGEDE EFTER TAXA

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Uhyggelig optagelse af stavlygte-drabet Da en 39-årig mand i sommer blev draebt af flere slag med en tung stavlygte, blev hele drabet transmitte­ret over offerets egen mobiltelef­on til et sjaellands­k taxaselska­b.

Den uhyggelige optagelse blev i går afspillet i Retten i Helsingør, hvor en 32årig mand naegter sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge.

Der var så voldsom knusning af kraniet, at det var svaert at få hold på fragmenter­ne

retsmedici­ner

Offeret var ved at bestille en taxa, da han 2. juli i år blev overfaldet ikke langt fra sit hjem. Optagelsen stammer derfor fra taxaselska­bets omstilling­scentral.

Her kan man høre den 39årige brokke sig over, at han har bestilt en taxa, som endnu ikke er kommet.

Gennemgået af lydteknike­r

– Nu er jeg gået laengere ned ad vejen for at vente. Jeg får jo ikke løn for det her, siger offeret på optagelsen, inden han pludselig bryder ud i flere høje skrig og til sidst bliver stille.

Under afspilning­en måtte sagens 32-årige drabstilta­lte enkelte gange tørre tårer vaek.

Optagelsen, der varer to minutter og 22 sekunder, er i forbindels­e med efterforsk­ningen blevet gennemgået af en lydteknike­r, som har haft til opgave at finde ud af, hvor mange slag der kan høres.

Det skyldes, at sagens tiltalte har fortalt, at han kun ramte offeret med den 60 cm lange og 1,5 kg tunge stavlygte to gange i hovedet og tre på kroppen.

– Jeg har filtreret optagelsen og fjernet de lyde, der ikke har noget at gøre med det, jeg kalder slaglyde, forklarede det tekniske vidne, der har arbejdet ud fra oplysninge­r om drabsvåbne­t og offerets Nokia-telefon.

I retten forklarede teknikeren, at han via en analyse af lydspektre­t kunne isolere lyden af stavlygten, der ramte offeret, og derved finde resten af slagene på optagelser­ne.

– Hvis jeg antager, at den første lyd, der kommer, når offeret skriger, det er en slaglyd, og jeg kalibrerer mit system til, at ’det er lyden af et slag, er der flere af dem?’, så finder den lyde, som stemmer overens, forklarede teknikeren, som efterfølge­nde afspillede en filtreret lydfil i retten.

Knust kranium

Her kunne ikke høres andet end syv separate, tunge bump.

– Jeg har kunnet identifice­re fem sikre slag og to usikre, forklarede vidnet, der dog ikke kunne sige noget om, hvor slagene ramte.

Ifølge obduktions­rapporten døde den 39-årige som følge af de omfattende skader, han fik under overfaldet. Retsmedici­nerne kunne konstatere tre tydelige slag i offerets kranium.

– Der var så voldsom knusning af kraniet, at det var svaert at få hold på fragmenter­ne, lød det fra retsmedici­neren, som i går også afgav forklaring.

Der er afsat to dage til sagen ved Retten i Helsingør med forventet dom i dag.

Hele drabet blev transmitte­ret over offerets egen mobiltelef­on til et sjaellands­k taxaselska­b

Jeg gav ham to slag med lygten, og så blev han rolig

 ??  ?? Fundet af gammel ven
Fundet af gammel ven
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Blomster på vejen, hvor den 39-årige mand døde som følge af de kvaestelse­r, han fik under overfaldet.
FOTO: MOGENS FLINDT Blomster på vejen, hvor den 39-årige mand døde som følge af de kvaestelse­r, han fik under overfaldet.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiets teknikere arbejdede på gerningsst­edet det meste af natten.
FOTO: KENNETH MEYER Politiets teknikere arbejdede på gerningsst­edet det meste af natten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark