Ekstra Bladet

Hvad blev der af julen?

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Hvornår har man besluttet, at julekalend­erne i tv skal vaere stopfyldt med mystiske og groteske figurer som nu ’Theo & Den Magiske Talisman’ på DR1?

Den er så r.. kedelig med den totalt overstuder­ede og komiske Harry Pottertype ved navn Theo og en syg morfar i et rum så mørkt og dystert, at julestemni­ngen hurtigt forsvandt i negative kuldegysni­nger.

Jo, man aner mystikken med øjet over kaminen, og det skal nok fange nogle, der elsker science fiction, men hvad har det med jul at gøre? Og er det noget for børn under en vis alder, som gerne vil hygge en halv time før sengetid?

Det her julekalend­er har intet med jul at gøre. Vi ved jo godt, at drengen ender med at finde talismanen, og morfar opstår fra de naesten-døde. Maleriet på vaeggen krakelerer eller ender som miraklet, der forenede hele familien i dansen om juletraeet.

En julekalend­er skal bare handle om jul med nogle traengsler, før julemanden ender med at finde sit gode humør.

Jeg taler ikke kun om DR1’s julekalend­er, for der er desvaerre så mange i spil på så mange kanaler, at det hele bliver forvirrend­e for den målgruppe, som tv-kanalerne skulle tilgodese, nemlig de små.

Julehyggen er blevet til uhyggen. Ligger der en skjult dagsorden her?

 ?? FOTO: ULRIK BOEL BENTZEN/DR ?? Ikke alle er lige begejstred­e for Simone og Theo fra den nye DR1-julekalend­er.
FOTO: ULRIK BOEL BENTZEN/DR Ikke alle er lige begejstred­e for Simone og Theo fra den nye DR1-julekalend­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark