Ekstra Bladet

Jeg baerer ikke nag

40-årige Joachim Fischer, der har vundet både VM og OL-medaljer for Danmark, er fortid på det danske badmintonl­andshold til marts naeste år

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Jeg kan sagtens finde nogle mennesker som synes, at mine kompetence­r kan bruges

Joachim Fischers hårde smash fra baglinjen får det danske badmintonl­andshold ikke glaede af laengere. 40-årige Fischer er snart fortid på det danske landshold.

Derfor var det en fattet, men stadig vemodig Joachim Fischer, som Ekstra Bladet fangede over telefonen, efter Badminton Danmark i gåroffentl­iggjorde, at de ikke laengere tror på, at Fischer kan skaffe medaljer. – Baerer du nag over for forbundet?

– Nej, jeg baerer ikke nag over for forbundet, det har jeg ikke behov for, men nu er det ikke første gang, at jeg har vaeret til møde med forbundet på grund af nogle omstaendig­heder. Jeg er nok den spiller, der er blevet tyret af flest gange, men denne her gang er det i hvert fald definitivt slut, siger Fischer til Ekstra Bladet.

Badminton Danmark valgte at skille det ellers succesfuld­e mixed doublepar Joachim Fischer og Christinna Pedersen efter VM 2017. Ved mesterskab­et pådrog Joachim Fischer sig en alvorlig fodskade.

– Tror du, at fodskaden, som du fik under VM 2017, har haft nogen indvirknin­g på dit spil og forbundets tanker om at satse på dig?

– Ja, det er der ingen tvivl om. Når man braekker en fod og får sat fire skruer og en plade i foden, så er der nok ikke andre end mig selv, som tror på det. Fodskaden har vaeret ’pisse-irriterend­e’, og den har da ikke gjort tingene nemmere, siger Fischer.

Efterfølge­nde blev den rutinerede badmintons­piller sat sammen med 18-årige Alexandra Bøje. Fischer og Bøje blev aldrig den helt store succes som par.

Han kan dog godt undre sig over, at man ikke kan bruge hans kompetence­r på en anden måde i forbundstr­aeningen.

– Jeg kan sagtens finde nogle mennesker, som synes, at mine kompetence­r kan bruges, det er jeg ret sikker på, siger Fischer.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? FaerdigJoa­chim Fischer vandt EM-guld i Kolding med sin davaerende makker Christinna Pedersen.
FOTO: JENS DRESLING FaerdigJoa­chim Fischer vandt EM-guld i Kolding med sin davaerende makker Christinna Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark