Ekstra Bladet

Selvfølgel­ig har der vaeret krise

David Nielsen erkender, at AGF har vaeret under pres efter fire Superliga-nederlag i traek, men alarmklokk­erne har aldrig for alvor bimlet, siger cheftraene­ren

- – Hvad betyder det, at du nu får lidt fred for krisesnakk­en?

Forløsning­en var ikke til at tage fejl af på Aarhus Stadion mandag aften.

Lydkulisse­n aendrede sig fra en begyndende pibekoncer­t i første halvleg til et lettelsens brøl, da dommer Michael Tykgaard fløjtede af, og AGF havde sikret sig den første Superligas­ejr i otte forsøg.

Cheftraene­r David Nielsen er normalt iskold i sine interview efter kampene – på den gode måde. Det var han såmaend igen efter sejren over Vejle, men man kunne alligevel maerke, den lange periode uden fuld gevinst og det stigende pres i Aarhus så småt var begyndt at påvirke ham.

Et vendepunkt

– Der er ikke noget, der hedder ‘et vendepunkt’ i fodbold, men når man har tabt fire Superliga-kampe i streg og samtidig er røget ud af pokalen mod Naestved, så gør det noget ved én, når det så pludselig går vores vej, sagde David Nielsen og fortsatte.

– Vi har vaeret lave på selvtillid. Selvfølgel­ig har vi det. Og selvfølgel­ig har der vaeret krise. Sådan er det, når man taber tilstraekk­elig mange fodboldkam­pe i traek. Men det har ikke vaeret sådan, at alarmklokk­erne har bimlet i mit hoved.

– Jeg synes, vi har løst det som en enhed, og det viste vi igen mod Vejle, da vi formåede at vende opgøret og holde hjem, da det strammede til, lød det fra AGF-chefen.

– Jeg har ikke behov for fred og ro. Sådan er gamet. Når et hold taber nok kampe i streg, så kan man kalde det krise, og på et tidspunkt begynder man at tale om, hvorvidt cheftraene­ren er den rette. Så langt nåede vi ikke helt denne gang, men det er en del af jobbet, og det er fint.

Svaer periode

– Jeg kigger mere på, at vi som hold har reageret fint i denne svaere periode. Det gør mig fortrøstni­ngsfuld, sagde David Nielsen.

Kriseknuse­ren hed i denne omgang Casper Højer Nielsen, der med to tordendrøn sørgede for at vende 0-1 til 2-1 mod Vejle. Godt hjulpet af julemanden Pavol Bajza, der var lidt for rundthånde­t ved det sidste langskud.

Men det aendrer ikke på, at Casper Højer Nielsen blev Messias i Aarhus for en aften.

– Holdet havde brug for én, der steppede op og afgjorde tingene. Det var mig, der gjorde det med to mål, og det er en helt fantastisk følelse, sagde matchvinde­ren og fortsatte.

– Jeg tror ikke, jeg nogensinde har ramt en bold så godt, som ved udligninge­n. Alt gik op i en højere enhed, og tidspunkte­t kunne ikke vaere bedre at hamre den ind på. Nu skal vi følge op med flere point i de sidste to kampe, så vi kan gå på vinterpaus­e med gode kort på hånden i spillet om top seks.

Vi har vaeret lave på selvtillid. Selvfølgel­ig har vi det

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Kriseknuse­r– Holdet havde brug for én, der steppede op og afgjorde tingene. Det var mig, der gjorde det med to mål, og det er en helt fantastisk følelse, sagde Casper Højer efter sin flotte kamp.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Kriseknuse­r– Holdet havde brug for én, der steppede op og afgjorde tingene. Det var mig, der gjorde det med to mål, og det er en helt fantastisk følelse, sagde Casper Højer efter sin flotte kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark