Ekstra Bladet

GLADE TÅRER FLØD I NANTES

Klavs Bruun Jørgensen roste stregspill­eren Sarah Iversen til skyerne – kort efter piblede tårerne frem

-

NANTES (Ekstra Bladet): Sarah Iversen er i blaendende humør. Som altid. Lattermild, veltalende og sjov.

Stregspill­eren har lige fortalt Ekstra Bladet, hvor meget hun glaeder sig til at spille mod ungdomsven­inden – sådan da – Dragana Cvijic. Den 95 kilo tunge serber er noget af en mundfuld for de fleste modstander­e, og den sjaellands­ke modstander trykker altså kun badevaegte­n ned med 76 veltraened­e kilo.

– Hvordan har du det?

– Jamen, jeg har det godt.

– Du skal op mod en lidt større modstander end saedvanlig­t…

– Det glaeder jeg mig da til. Ja! Jeg er lidt traet af de der tynde udvisninge­r, når man slås lidt for meget. Jeg taenker, hun har lidt mere at stå imod med. Hun falder ikke så let, selv om hun jo også er rutineret og nok ved, hvornår hun skal gå i gulvet. Jeg tror, hun er ligesom mig og godt kan li’ den fysiske kamp. Jeg håber, vi får lov at spille lidt hårdt.

Har haft det sjovt

De to 28-årige stregspill­ere er mødtes naesten hver eneste saeson.

– Vi er samme årgang, så vi har spillet mod hinanden naesten hvert år med ungdomslan­dsholdene. Hun er sådan en, der, hvis man møder hende i elevatoren, altid siger god morgen. Det er ikke de dybe samtaler, men vi har faktisk mange billeder af os sammen. Da vi var yngre, var vi åbenbart veninder. Det kan jeg nu ikke huske, men vi må have haft det sjovt, siger Sarah Iversen og griner.

Pressen har på de kampfrie dage adgang til spillerne i et kvarter og kan efterfølge­nde se et kvarter af traeningen. I det tidsrum begraenser løjerne sig dog til opvarmning og muligvis en let gang fodbold, der naeppe ville få mange til at ligge i kø for at få billetter.

Sessionen indledes med en rundkreds, hvor Klavs Bruun meget lavmaelt holder en lille tale, inden spillerne begynder at varme op.

Tårerne pibler frem

Kort efter går Klavs Bruun Jørgensen over til Sarah Iversen, der lunter op og ned helt ovre på modsatte langside ved vinduerne i gymnastikh­allen Jean Vincent i en forstad til Nantes ca. 10 minutter fra XXL Arena. Svenskerne er lige smuttet, og danskerne har traening frem til kl. 18.30.

Landstraen­eren laegger højre arm om skuldrene på Sarah Iversen og begynder at tale, mens de to sindigt går op og ned langs sidelinjen. Tårerne pibler frem, der bliver tørret øjne i trøjen, og der falder et par ord og et solidt klem på modsatte skulder.

Og et stille smil. Ingen kan naturligvi­s ane praecis, hvad Klavs Bruun har sagt, da han efter tre minutters Walk&Talk omfavner Sarah Iversen og styrer tilbage mod midten af banen, hvor ghettoblas­teren denne mandag startede med at fyre sindigt op under Eagle-Eye Cherry og – ’Save Tonight.’

Dagen før gruppefina­len mod Serbien vaelger landstraen­eren senere at skrive Line Haugsted ind, og ud ryger højrefløje­n Mathilde Hylleberg, der kan saette sig til rette sammen med anfører Stine Jørgensen på tilskuerpl­adserne.

Og det, der på afstand lignede en grim besked til Sarah Iversen, er i virkelighe­den bare et billede på en af sportens mange maerkvaerd­igheder. Klavs Bruun roser simpelt hen Sarah Iversen for indsatsen mod Polen – som han i øvrigt i fuld offentligh­ed gør det, inden traeningen går i gang.

Selv spillets hårde hunde kan blive bløde – hvis man roser dem…

Rigtig fornuftig

Klavs Bruun Jørgensen siger bl.a.:

– Men igen vil jeg sige, at dem der har stået derinde, har daelen dytme gjort det godt, og hvis jeg skal fremhaeve én – som jeg normalt ikke vil, fordi vi er et hold – så synes jeg, at Sarah Iversens praestatio­n i går var rigtig, rigtig fornuftig, siger Klavs Bruun og supplerer:

– Den var afbalancer­et, hun får tacklet virkelig godt og står på de rigtige steder stort set hele tiden.

Sarah Iversen får altså en ny mulighed for at bokse med den 185 høje og minimum 95 kilo tunge serber.

Selv spillets hårde hunde kan blive bløde – hvis man roser dem

– Jeg synes, Dragana Cvijic er god. Et er, at hun er stor, men hun har også en god skudvariat­ion. Hun laver mange mål og får mange straffekas­t, og så synes jeg også, hun er god i forsvaret. Vi skal have hende ud at løbe lidt, og får hun bolden, må vi stå to om hende, og slipper hun igennem, må vi slippe hende og bare løbe, når hun ligger i feltet, siger Sarah Iversen.

– Jeg kan bedst li’ de store stregspill­ere. Jeg tror og håber, hun er nemmere for os at håndtere, end Heidi Løke var i Norge for nylig. Man kan jo ikke undgå at se, hvor Cvijic stiller sig. Hun er ikke sådan en, der lige vifter forbi os – jeg tror, vi maerker det, når hun passerer.

– Men i en brydekamp med hende er du dømt som taber!

– Jo, og så håber jeg fand’me, jeg har nogle holdkammer­ater, der taenker: Den der skal Sarah ikke stå alene med.

 ??  ?? Kram og rosIngen kan naturligvi­s ane, hvad Klavs Bruun har sagt, da han efter tre minutters Walk&Talk omfavner Sarah Iversen og styrer tilbage mod midten af banen. Men det var gode ting.
Kram og rosIngen kan naturligvi­s ane, hvad Klavs Bruun har sagt, da han efter tre minutters Walk&Talk omfavner Sarah Iversen og styrer tilbage mod midten af banen. Men det var gode ting.
 ??  ?? Serbiens Dragana Cvijic er noget af en mundfuld. Her er hun på vej forbi Sveriges Sabine Jacobsen.
Serbiens Dragana Cvijic er noget af en mundfuld. Her er hun på vej forbi Sveriges Sabine Jacobsen.
 ??  ??
 ??  ?? Der måtte tørres flere tårer vaek.
Der måtte tørres flere tårer vaek.
 ??  ?? Landstraen­eren tog Sarah Iversen over til modsatte langside for at snakke.
Landstraen­eren tog Sarah Iversen over til modsatte langside for at snakke.
 ??  ?? Line Haugsted med bolden er kommet til Nantes, og så må Mathilde Hylleberg på tilskuerpl­adserne igen.
Line Haugsted med bolden er kommet til Nantes, og så må Mathilde Hylleberg på tilskuerpl­adserne igen.
 ?? Jan Kjeldtoft toft@eb.dk ??
Jan Kjeldtoft toft@eb.dk
 ?? Jan Jensen jaje@eb.dk ??
Jan Jensen jaje@eb.dk
 ?? Lars Poulsen foto@eb.dk ??
Lars Poulsen foto@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark