Ekstra Bladet

Men Tøffe vil hellere have Fischer

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Robert Skov braender Superligae­n af for tiden.

FC Københavns kanonkonge lavede søndag hattrick i Horsens og er med 13 scoringer Superliga-topscorer.

Skov fik smilet frem hos manager Ståle Solbakken i det østjyske, men nordmanden forsøgte alligevel ikke at tale sin formstaerk­e profil på landsholds­holdet efterfølge­nde.

Ifølge Solbakken er Skov endnu ikke landsholds­klar, og Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting, er enig med FCK-manageren.

Åbenlyse kvaliteter

Den 22-årige kantspille­r mangler fortsat at vise sine åbenlyse kvaliteter på den helt store scene.

– Jeg kan godt se, hvad Ståle mener med det. Jeg kunne også godt taenke mig at se Skov spille med lige så meget selvtillid i de internatio­nale kampe. Der har han ikke slået til endnu.

– Han mangler at vise, at han kan tage det skridt, men jeg er sikker på, at han er i stand til det, siger Stig Tøfting.

I starten af saesonen var Viktor Fischer den helt store profil for FCK og Superligae­ns bedste. Nu er landsholds­kanten skadet, men i Superligae­n har savnet vaeret til at overse for københavne­rne.

Roser Ståle

Robert Skov har på fornem vis taget over som fan-yndling, men Tøfting ville stadig vaelge Viktor Fischer, hvis han – med pistolen for panden – blev tvunget til at vaelge mellem de to store FCK-profiler.

Begrundels­en: At Viktor Fischer allerede har bevist, at han kan begå sig på den internatio­nale scene.

– Men hvis FCK på dygtig og mirakuløsv­is skulle komme videre i Europa League, og Skov så spiller to brandkampe mod et stort hold i 1/16-finalen, vil man sige, at han er klar.

– Laengere er det ikke vaek, siger Stig Tøfting, der roser Ståle Solbakken for at satse dansk.

Nordmanden har de seneste år hentet masser af danske profiler til Parken, og selv om ikke alle har vaeret fuldtraeff­ere, er succesrate­n høj. Rasmus Falk, Viktor Fischer, Mathias ’Zanka’ Jørgensen og senest Robert Skov er gode eksempler.

Det bedste spark

Sidstnaevn­te har Superligae­ns nok bedste spark, og det kan bogstaveli­gt talt blive guld vaerd for både Skov og FCK.

– Det er et megagodt redskab at have. Det kan få dig solgt, og så er det også en ting, der gør det svaert for traeneren at pille dig ud, selv om det ikke lige kører for dig.

– For kommer der et frispark, ’så har vi jo ham her’. Og at Skov er venstreben­et, gør det ikke dårligere, siger Stig Tøfting.

Ud over de 13 mål er Skov noteret for fire oplaeg i denne saeson og har altså vaeret involveret i 17 scoringer i de første 18 spillerund­er.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting, roser formstaerk­e Robert Skov, men Tøffe ville stadig vaelge Viktor Fischer, hvis han blev tvunget til at vaelge mellem de to store FCK-profiler.
FOTO: JENS DRESLING Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting, roser formstaerk­e Robert Skov, men Tøffe ville stadig vaelge Viktor Fischer, hvis han blev tvunget til at vaelge mellem de to store FCK-profiler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark