Ekstra Bladet

Storheden skal stråle igen

DANMARK SKAL HAVE NY VERDENSMES­TER: Efter 42 år som direktør for Vojens Speedwayce­nter giver Ole Olsen stafetten videre til sin søn og tidligere landstraen­er Jacob

- ANDERS STOFFER stof@eb.dk

Fire motorcykle­r uden bremser ført an af vovehalse i laederdrag­t på vej mod en kollision i første sving, duften af ethanol, og et let lag støv på toppen af fadbamsen – og en dansk verdensmes­ter.

Sådan husker mange speedwayen­tusiaster deres første møde med Vojens Speedwayce­nter. Og de tider skal tilbage.

Skal tage ansvar

Det fortaeller Jacob Olsen, der fra nytår overtager slaggerspo­rtens danske nationalst­adion. Målet er at løfte ikke bare Sønderjyll­ands – men hele Danmarks – stolte speedwayae­ra tilbage til de tider, hvor en nykåret verdensmes­ter ser Dannebrog gå til tops.

– Danmark kan få en verdensmes­ter inden for tre år, men det kraever, at kørerne tager ansvar. De skal beslutte sig, om de vil bruge alle de kraefter og den tid, som det kraever. Der skal tilsidesae­ttes mange andre ting, for at det lykkes, siger Jacob Olsen og tilføjer straks:

– Det kan altså også gå hurtigere.

I naeste års Grand Prixserie er Niels Kristian Iversen og debutanten Leon Madsen de to eneste danske deltagere.

De slår sammen med de øvrige VM-kørere et smut forbi Vojens i begyndelse­n af september. Det løb bliver Jacobs svendeprøv­e.

– Vi har en flerårig aftale om et grandprix i Vojens, men jeg ønsker også, at vi kan genopleve andre af de klassiske løb, siger Jacob Olsen og naevner det legendaris­ke Guldbarre-løb.

Her var der otte kørere i finalen. Vandt en af de bagerste kørere, var praemien en guldbarre.

Danmark kan få en verdensmes­ter inden for tre år

 ?? FOTO: JAREK PABIJAN ?? Dannebrog til tops I 2012 vandt Michael Jepsen Jensen det foreløbige sidste Grand Prix i Vojens. Han sneg sig foran Nicki Pedersen.
FOTO: JAREK PABIJAN Dannebrog til tops I 2012 vandt Michael Jepsen Jensen det foreløbige sidste Grand Prix i Vojens. Han sneg sig foran Nicki Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark