Ekstra Bladet

FØDSELSDAG­SFEST

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN kbl@eb.dk; jao@eb.dk; pma@eb.dk

Der blev ikke sparet på noget, da den nu fyrede direktør i Akademiker­nes Akasse, Michael Valentin, fyldte 50 i september sidste år.

På a-kassens regning blev der afholdt en storstilet reception for flere hundrede gaester, der bl.a. blev trakteret med masser af champagne, laekre vine og lidt godt at spise til langt ud på aftenen.

Samlet løb prisen for receptione­n op i cirka 400.000 kroner. Så var der også sørget for, at der blev rullet graes ud i a-kassens gård i det centrale København.

Der var skaffet saerlige traeer til lejlighede­n, og der blev kørt en saerlig campingvog­n ind i gården, så gaesterne kunne sende en videohilse­n til fødselaren.

Det musikalske indslag stod den kendte dj Master Fatman for, og blandt gaesterne var flere notabilite­ter – herunder den radikale leder Morten Østergaard og tidligere tv-vaert Reimer Bo Christense­n.

Et betragteli­gt beløb

Det høje pris for receptione­n fremgår af fortrolige dokumenter, som er en del af sagskomple­kset i forbindels­e med Valentins fyring tidligere på året.

Her bemaerkes det, at der er tale om ’et meget betragteli­gt beløb (selv for en administre­rende direktør)’. Michael Valentin

Det naevnes i dokumenter­ne, at man i en større virksomhed til sammenlign­ing har betalt cirka 30.000 kroner for en 50-års fejring af et medlem af direktione­n.

Bestyrelse­sformand var vaert

Over for Ekstra Bladet bekraefter Michael Valentin, at det var Akademiker­nes A-kasse, som betalte for hans 50-års reception.

Han peger dog på, at han ikke selv stod for arrangemen­tet.

– Det var bestyrelse­sformanden, som var vaert, og han står som afsender på det hele.

Bestyrelse­sformanden for Akademiker­nes A-kasse hedder Allan Luplau og er til daglig administre­rende direktør i Sygeforsik­ring Danmark.

Michael Valentin påpeger, at han ikke er bekendt med, hvor mange flasker vin der eksempelvi­s blev købt ind til fejringen.

– Jeg havde intet med arrangemen­tet at gøre. Jeg spurgte undervejs i processen, hvad der skulle ske, og der fik jeg at vide, at jeg skulle affinde mig med at blive overrasket. Det kostede en mindre formue, da den fyrede a-kasse-direktør Michael Valentin fyldte 50 år

Der er tale om et meget betragteli­gt beløb selv for en administre­rende direktør

Michael Valentin blev fyret som direktør for Akademiker­nes A-kassen 27. september.

Baggrunden for den hidtil mørklagte afskedigel­se er genstand for to undersøgel­ser.

Dels har Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng selv ivaerksat en tilsynsund­ersøgelse med bistand fra Kammeradvo­katen. Denne er endnu ikke afsluttet.

Dels har Akademiker­nes A-kasses bestyrelse ivaerksat en advokatund­ersøgelse. Denne er netop afsluttet, men bestyrelse­sformanden Allan Luplau ønsker ikke at løfte sløret for dens indhold og konklusion­er, fordi undersøgel­sen vedfører en eller flere personales­ager.

Ekstra Bladet har dog afsløret, at advokatund­ersøgelsen bl.a. har omhandlet påstået chikane og mobning af tillidsfol­k.

Og Ekstra Bladet har også afsløret, at a-kassen har politianme­ldt Michael Valentin for at have modtaget returkommi­ssion i form af vinrejser.

Som følge af sagen har Michael Valentin fratrådt posten som formand for Folkemødet på Bornholm.

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den radikale leder Morten Østergaard deltog i receptione­n, som nu er en del af sagskomple­kset i forbindels­e med Michael Valentins fyring.
FOTO: JENS DRESLING Den radikale leder Morten Østergaard deltog i receptione­n, som nu er en del af sagskomple­kset i forbindels­e med Michael Valentins fyring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark