Ekstra Bladet

UNG MAND RAMT I UNDERKROPP­EN

Skudafgive­lsen skete under en eftersaett­else

- LINETTE KRØGER JESPERSEN – Kan du sige, om bilerne var i bevaegelse, da skuddene blev afgivet? linette@eb.dk

Julefreden blev brudt, da en nu 26-årig mand blev skudt af politiet på Roldvej ved Aars i Nordjyllan­d 26. december klokken 3.20 forrige år.

Nu er en 33-årig politimand tiltalt for i tjenesten at have affyret seks skud med sin tjenestepi­stol mod en VW Touran-varebil, hvor der sad to personer, mens en tredje befandt sig umiddelbar­t uden for varebilens højre side eller i varerummet.

Han blev ifølge anklageskr­iftet ramt af ’mindst et skud i venstre flanke (øverste del af laenden, red.) og muligt op til tre skud eller følger heraf ’. Han slap dog med livet i behold og er indkaldt som vidne i sagen.

Politimand­en er tiltalt for at have voldt naerliggen­de fare for de tre personers liv og førlighed ved skudafgive­lsen. Det fremgår af andet klageskrif­tet, at alle seks skud ramte varebilens bagende og højre bageste side, hvoraf tre skud gik gennem bagenden og ind i bilen.

Sagen kører over tre dage fra 11.-13. december i Retten i Aalborg, hvor specialank­lager Christina Schou møder for Statsadvok­aten i Viborg.

Stjålet pengeskab

Der er ikke noget med, at han bestrider, at han har afgivet de skud

Hun fortaeller kort om optakten til skudepisod­en.

– Det sker i forbindels­e med en eftersaett­else af tre personer, som var mistaenkt for et indbrud i en dagligvare­butik, hvor de havde stjålet et pengeskab og kørt afsted i to biler, hvor der er politipatr­uljer efter dem, siger hun

– Der er en af dem, der kører alene i en bil, som vil over i den anden bil, og det er under den episode, at politiet affyrer skud.

– Nej, det er sådan noget, vi skal have frem under bevisførel­sen, siger Christina Schou.

Naegter skyld

Det er Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed, der har efterforsk­et sagen, som er praksis, når politifolk afgiver skud efter bestemmels­en om ’udryknings­sager’.

Der er indkaldt i alt seks vidner i sagen. De tre personer, som politiet eftersatte, samt tre politifolk.

Politimand­ens forsvarer, Torben Koch, oplyser, at hans klient naegter sig skyldig i overtraede­lse af straffelov­en.

– Der er ikke noget med, at han bestrider, at han har afgivet de skud. Det er en skønsmaess­ig vurdering af, hvorvidt de skud har vaeret berettiget i henhold til politilove­n eller ej. Så det er mere en retlig vurdering end en faktuel vurdering af, hvad der rent faktisk sker, siger advokaten.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? En 33-årig betjent er tiltalt for at affyre en Heckler & Koch Universal Self-Loading-pistol som denne under eftersaett­else af mistaenkte indbrudsty­ve.
FOTO: RITZAU SCANPIX En 33-årig betjent er tiltalt for at affyre en Heckler & Koch Universal Self-Loading-pistol som denne under eftersaett­else af mistaenkte indbrudsty­ve.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark