Ekstra Bladet

Taevede 18 måneder gammel stedsøn ihjel

- METTE PEDERSEN mepe@eb.dk

Mindst ti ribben var braekket, og hovedet havde flere skader. I bryst, brysthule og lunger blev der konstatere­t adskillige kvaestelse­r. Lever og milt var sønderreve­t.

Halvandet år gamle Noah Ry fra Sønderjyll­and blev taevet ihjel.

I september blev hans stedfar, Jesper Hovgaard, i landsrette­n dømt for at have forvoldt den lille drengs død, og nu har den 31-årige mand fået afslag på at anke til Højesteret.

Det oplyser Procesbevi­llingsnaev­net til Ekstra Bladet.

Dermed er dommen på ni års faengsel umiddelbar­t endelig. Jesper Hovgaard har hele vejen igennem naegtet sig skyldig, og hans forsvarer, Gert Dyrn, vil nu gå videre til Den Saerlige Klageret.

– Jeg havde forventet udfaldet i forhold til Højesteret, for når det handler om bevisvurde­ring, er de meget utilbøjeli­ge til at tage det op. I afslaget, vi har fået, står der bare, at Procesbevi­llingsnaev­net ikke mener, at sagen er principiel eller har nogen vaesentlig betydning, siger Gert Dyrn.

Han mener, at visse dele af dommen bygger på antagelser, der ikke er blevet ført bevis for under retssagen.

Få sager genoptages

Noah Ry døde 6. februar 2017. Jesper Hovgaard blev tiltalt for vold med døden til følge, blev frikendt i byretten, mens Vestre Landsret kom frem til det stik modsatte resultat.

Sagsbehand­lingstiden hos Den Saerlige Klageret er typisk fem måneder. I 2017 modtog naevnet 37 anmodninge­r om at få genoptaget en straffesag, men ingen fik tilladelse. Året før blev ni sager ud af 47 genoptaget.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Noah Ry døde som følge af indre blødninger.
FOTO: ERNST VAN NORDE Noah Ry døde som følge af indre blødninger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark