Ekstra Bladet

12 ÅR FOR STAVLYGTE-DRABET: Kampen KNUSTE OFF

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Der var tale om drab, da en 32-årig mand i sommer slog sin rival flere gange i hovedet med en stavlygte og efterlod ham døende på en villavej i Hornbaek.

Det mener Retten i Helsingør, der i går idømte Peter Kamper 12 års faengsel for drabet.

Under sagen er det kommet frem, at den dømte og den afdøde kaempede om den samme kvinde.

2. juli i år kulminered­e rivaliseri­ngen i et voldsomt overfald, hvor den 39-årige mand døde efter mindst tre knusende slag mod kraniet.

Påstod dødsvold

Peter Kamper har sagen igennem erkendt, at han stod bag de voldsomme slag, der kostede den 39-årige livet, men naegtet at der var tale om drab og har i stedet ønsket at blive dømt for vold med døden til følge.

Vi har lagt vaegt på, at der er tale om tre slag i hovedet

Til retten har han forklaret, at han alene befandt sig ved den nu draebtes bopael på dagen for drabet, fordi han ville konfronter­e kvinden, der skiftevis boede hos ham og rivalen.

Kamp på jura

– Vi kunne begge to ikke lade hende vaere, forklarede den 32-årige blandt andet om den højspaendt­e situation, hvor de to maend ad flere gange udvekslede hadefulde korrespond­ancer over sms.

Men i stedet for kvinden rendte den 32-årige ifølge sin egen forklaring tilfaeldig­t ind i det 39-årige offer, som han derfor besluttede skulle saettes på plads med nogle taesk.

Derfor har sagen vaeret en juridisk kamp mellem anklagemyn­digheden og forsvaret, der hver isaer har skullet bevise, om den 32-årige havde forsaet til drab, eller om der var tale om den mildere strafferam­me ved dødsvold.

Drab mente retten, som blandt andet byggede sin begrundels­e på, at Peter Kamper medbragte og slog med en 50 cm lang og 1,5 kg tung stavlygte af typen Maglite og dermed med overvejend­e sandsynlig­hed burde have vidst, at hans offer ville dø af slagene.

– Vi har lagt vaegt på, at der er tale om tre slag i hovedet, og at slagene har haft en sådan betydelig kraft, at kraniet er knust, lød det fra dommeren i sin begrundels­e.

Den 32-årige dommen på stedet.

Lydfil af drab

ankede En uhyggelig lydfil af drabet har vaeret central i drabssagen. Optagelsen stammer fra et sjaellands­k taxaselska­b, som ved et tilfaelde fik hele drabet på bånd, da offeret under overfaldet var i gang med at bestille en taxa.

På optagelsen kan man høre den 39-årige brokke sig over, at han har bestilt en taxa, som endnu ikke er kommet.

Han ville konfronter­e kvinden, der skiftevis boede hos ham og rivalen

– Nu er jeg gået laengere ned ad vejen for at vente. Jeg får jo ikke løn for det her, siger offeret på optagelsen, inden han pludselig bryder ud i flere høje skrig og til sidst bliver stille.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Skader på hjernen Det 39-årige offer døde ifølge obduktione­n af tre slag mod hovedet, der knuste kraniet og efterlod uopretteli­ge skader på hjernen.
FOTO: KENNETH MEYER Skader på hjernen Det 39-årige offer døde ifølge obduktione­n af tre slag mod hovedet, der knuste kraniet og efterlod uopretteli­ge skader på hjernen.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiets teknikere arbejdede hele natten på gerningsst­edet i Hornbaek.
FOTO: KENNETH MEYER Politiets teknikere arbejdede hele natten på gerningsst­edet i Hornbaek.
 ??  ?? Ekstra Bladet 4. juli.
Ekstra Bladet 4. juli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark