Ekstra Bladet

Om en kvinde endte i brutalt drab på villavej ERS KRANIE Fundet døende af gammel ven

Jeg er ufatteligt ked af det

-

Med rystende stemme tog Peter Kamper det sidste ord, inden dommer og domsmaend trak sig tilbage for at votere i sagen, der startede mandag ved Retten i Helsingør.

– Jeg er ufattelig ked af det, der skete den dag. Jeg er flov og skuffet, ikke mindst vred på mig selv over det, jeg har gjort. Mine tanker går til de pårørende, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke ville ønske, at jeg kunne skrue tiden tilbage, lød det fra den 32-årige, der sagen igennem har forekommet staerkt påvirket.

Til retten har han tidligere forklaret, at han ikke troede, at den 39-årige mand ville dø efter overfaldet.

– Jeg kunne se ham i bakspejlet, da jeg kørte fra stedet, og der undrede det mig godt nok, at han ikke havde rejst sig op endnu, lød det fra den dømte, som også forklarede, at han var ’ved at besvime’, da han efter en kort flugt blev anholdt af politiet og sigtet for drab.

Under sagen er det kommet frem, at Peter Kamper efter overfaldet forsøgte at skjule flere beviser.

Blandt andet lagde han drabsvåbne­t og sit tøj i en plastikpos­e med strips og forsøge først at skille sig af med det sø.

Da vandet var for lavt, besluttede han i stedet at smide det hele i en affaldsska­kt i Helsingør, hvor politiet senere fandt det.

Ifølge obduktions­rapporten døde den 39-årige som følge af de uopretteli­ge skader, han fik under overfaldet. Retsmedici­nerne kunne konstatere tre tydelige slag i offerets kranie – et i højre tinding og to ved siden af hinanden bag højre øre.

– Der var så voldsom knusning af kraniet, at det var svaert at få hold på fragmenter­ne, lød det fra retsmedici­neren, som også har afgivet forklaring i sagen.

– Når et kranie på den måde er knust i talrige stykker og trykket ind, så i en naerliggen­de er det, fordi der er brugt en betydelig kraft eller det, vi kalder svaer stump vold, lød det.

Her kom det også frem, at den 39-årige havde afvaergela­esioner, og at et enkelt slag med den tunge stavlygte også havde knust knoglen på hans ene underarm og albue, da han forsøge at vaerge for sig. Det var en gammel ven, som ved et tilfaelde fandt den 39-årige staerkt blødende i villakvart­eret på Carl Bødker Nielsens Vej i Hornbaek umiddelbar­t efter overfaldet. Ifølge vidnet lå manden midt på gaden og var stadig ved bevidsthed.

– Jeg spurgte, hvad der var sket, og sagde til ham: ’bare rolig, jeg er hos dig – jeg er hos dig’. På det tidspunkt var hans øjne åbne, og han kiggede på mig, men han kunne ikke sige noget – han kaempede for at traekke vejret. Jeg håber bare, han maerkede, at jeg var der, fortalte vennen Ali til Ekstra Bladet tilbage i juli dagen efter drabet.

Ringede 112

Ali har ikke selv vidnet i drabssagen mod Peter Kamper. Men det var ham, der – mens hans kaempede for sin gamle vens liv – ringede 112 og alarmerede politiet om det uhyggelige fund.

Der var så voldsom knusning af kraniet, at det var svaert at få hold på fragmenter­ne

Lagde drabsvåbne­t og sit tøj i en plastikpos­e med strips og forsøge først at skille sig af med det i en naerliggen­de sø

Jeg håber bare, han maerkede, at jeg var der

– På en måde, ville jeg ønske, det ikke var mig, der havde fundet ham. Men på den anden side er det godt, hvis han fornemmede, at der var en ven hos ham til det sidste. Det håber jeg også, hans familie får at vide, sagde Ali om episoden.

På trods af en ihaerdig indsats fra vennen og to frivillige brandmaend, som også tilfaeldig­vis befandt sig i området, var den 39åriges hovedskade­r så omfattende, at hans liv ikke stod til at redde.

 ?? PRIVATFOTO ?? – Der går ikke en dag, hvor jeg ikke fortryder, lød det fra Peter Kampr, der i går blev idømt 12 års faengsel for et voldsomt drab i på en 39-årig mand.
PRIVATFOTO – Der går ikke en dag, hvor jeg ikke fortryder, lød det fra Peter Kampr, der i går blev idømt 12 års faengsel for et voldsomt drab i på en 39-årig mand.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Den draebtes barndomsve­n Ali var i chok efter at have fundet sin ven liggende i en blodpøl midt på gaden i Hornbaek.
FOTO: MOGENS FLINDT Den draebtes barndomsve­n Ali var i chok efter at have fundet sin ven liggende i en blodpøl midt på gaden i Hornbaek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark