Ekstra Bladet

OVERLEVEDE MIRAKULØST

Jan Hellesøe kraeves idømt en bøde og en betinget frakendels­e af kørekortet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN – Erkender du det, der står i anklageskr­iftet mod dig? – Kan du sige, hvad du ikke erkender? – I retten? linette@eb.dk

Det var et mirakel, at DRvaerten Jan Hellesøe, kendt fra tv-programmet ’Fuckr med dn hjrne’ og aktuel med programmet ’Manipulato­r’ på DR, slap uskadt fra en voldsom ulykke på Sønderjysk­e Motorvej omkring klokken 8.25 om morgenen 12. oktober sidste år.

Her kørte han op i bagenden på en lastbil ved Christians­feld, så hans Audi blev krøllet sammen og totalsmadr­et.

Det, jeg bare er allermest glad for, er, at der ikke er sket nogen noget. Det kunne vaere endt meget vaerre

Materiel skade

Ulykken delte Jan Hellesøe selv billeder af på Facebook umiddelbar­t efter og priste sig lykkelig for at slippe fra den med livet i behold.

Men selvom det efterhånde­n er godt et år siden, er der ikke sat endeligt punktum for sagen.

11. december skal manipulati­ons-eksperten fra tv møde i Retten i Sønderborg, hvor han afkraeves en bødestraf for overtraede­lse af faerdselsl­oven ved ’under tilsidesae­ttelse af vaesentlig­e hensyn til faerdselss­ikkerheden’ at have ført sin bil ’uden at udvise tilstraekk­elig agtpågiven­hed, hvilket var årsag til, at han påkørte forankøren­de polsk lastbil med efterspaen­dt dansk saettevogn’.

Der skete kun materiel skade ved ulykken.

Erkender ikke alt

Anklagemyn­digheden nedlaegger ligeledes påstand om betinget frakendels­e af førerrette­n for den 36-årige, der kører mange tusinde kilometer hvert år i kraft af sit job.

Jan Hellesøe bekraefter over for Ekstra Bladet, at han er tiltalt i sagen, men er ikke meget for at tale om, hvordan han har det med at skulle møde op i retten.

– Det, jeg bare er allermest glad for, er, at der ikke er sket nogen noget. Det kunne vaere endt meget vaerre. – Nej, ikke det hele.

- Nej, det kan jeg faktisk ikke. Det fremgår nok på et tidspunkt.

– Ja.

Ville overhale

Jan Hellesøe forklarede efter ulykken, at den skete i forbindels­e med, at han ville overhale lastbilen.

Han tjekkede sidespejle og bakspejlet for, hvornår der var fri bane, men ifølge hans forklaring brugte han for mange sekunder på at orientere sig.

– Jeg kigger fremad og kan se, at lastbilen foran mig ikke kører samme hastighed som mig. Langtfra. Jeg kunne se, at jeg ville komme til at ramme den – kan jeg godt vurdere allerede der. Men jeg kunne ikke nå at dreje til venstre og ud i overhaling­sbanen rundt om den. Så ville jeg simpelt hen banke ind i en, sagde han dengang.

Han blev efterfølge­nde bragt på hospitalet, men slap altså meget heldigt fra ulykken.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Jan Hellesøe var heldig, da han slap uskadt fra at køre op i en lastbil på motorvejen. Men nu afkraeves han bøde og betinget frakendels­e af kørekortet.
FOTO: JONAS OLUFSON Jan Hellesøe var heldig, da han slap uskadt fra at køre op i en lastbil på motorvejen. Men nu afkraeves han bøde og betinget frakendels­e af kørekortet.
 ?? PRIVATFOTO ?? Sådan så bilen ud efter uheldet.
PRIVATFOTO Sådan så bilen ud efter uheldet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark