Ekstra Bladet

Dong-Henrik med de 16 millioner

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

Nok er det modigt og opsigtsvae­kkende, at topchefen i Ørsted – tidligere Dong – Henrik Poulsen taler om øget ulighed, mens hans egen løncheck årligt lyder på 16 millioner kroner, men det er også for letkøbt at sige det uden at saette handling bag ordene.

Sådan lyder det fra en ledelsespr­ofessor og et medlem af Folketinge­t, efter Berlingske har bragt et interview med topchef Henrik Poulsen.

– Jeg har tidligere efterlyst, at der er nogle topchefer, der siger deres meninger, fordi det er for let at putte sig, så det synes jeg er flot, at han gør det, mener ledelsespr­ofessor fra Aalborg Universite­t, Anders Drejer og fortsaette­r:

– Det er meget unikt. Jeg kan naesten ikke komme på nogle fortilfael­de. Det er ikke noget, der sker hvert år.

I interviewe­t peger topchefen på, at der er kommet mere populisme på grund af øget ulighed:

’Også i Danmark har top ti procent af befolkning­en oplevet stigninger i formuerne, der vaesentlig­t overstiger reallønsud­viklingen i resten af befolkning­en. De, der har, har fået mere. Samtidig er det de dårligst stillede befolkning­sgrupper, der har haft den dårligste udvikling i disponibel indkomst’.

Om sin egen løn siger Henrik Poulsen:

’Jeg er topchef i en C25virksom­hed, jeg tjener en årsløn, som jeg godt kan forstå, folk synes er på graensen til det vanvittige’.

Topchefen bliver imidlertid slet ikke spurgt ind til, hvordan han kan forsvare sin løn, eller hvordan han ser problemern­e løst, lyder det fra Anders Drejer:

– Der mangler det helt essentiell­e spørgsmål, hvad vil du gøre ved det?

– Jeg haefter mig ved, at man ikke har spurgt ind til, om han selv kan forstå størrelsen på sin egen løn. Og hvad han mener, man skal gøre ved den stigende ulighed, siger professor Anders Drejer.

Får ros af Enhedslist­en

Enhedslist­en roser ligeledes Henrik Poulsen for at gå ind i debatten, men folketings­medlem Pelle Dragsted efterlyser samtidig handling bag ordene. Blandt andet peger han på, at Ørsted er medlem af Dansk Industri, der ikke ønsker en større omfordelin­g, så de rige betaler mere i skat.

– Han peger på, at nogle af de populistis­ke og antidemokr­atiske bevaegelse­r vinder frem på baggrund af uligheden,

– Jeg synes, det er positivt, at han er kommet frem til den erkendelse.

– Men det er klart, at en ting er ord, og noget andet er handling.

– Vi har brug for en elite, der saetter igennem, der hvor de har magt og indflydels­e. Eksempelvi­s i arbejdsgiv­erorganisa­tioner, påpeger Pelle Dragsted.

De dårligst stillede befolkning­sgrupper har haft den dårligste udvikling i disponibel indkomst

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Henrik Poulsen – topchef i Ørsted – må saette handling bag ordene, når han peger på det problemati­ske i den øgede ulighed, lyder det nu fra flere steder.
FOTO: JENS DRESLING Henrik Poulsen – topchef i Ørsted – må saette handling bag ordene, når han peger på det problemati­ske i den øgede ulighed, lyder det nu fra flere steder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark