Ekstra Bladet

Folketinge­t sov

- Frank Aaen Statsrevis­or (EL) Mads Nielsen Hermodsvej 31 Esbjerg Ø

Hans Engell har fuldstaend­ig ret i sin kommentar søndag: Folketinge­t har snorksovet i de ti år, Britta Nielsen ifølge anklagen løb med pengene fra satspuljen. Det efterlader et godt spørgsmål: Hvad fik hele Folketinge­t – minus Enhedslist­en, der ikke har vaeret en del af satspuljen – til at snorksove.

Satspuljep­artierne, der jo har laest advarslern­e fra Rigsrevisi­onen og Statsrevis­orerne, gjorde intet. Hvorfor denne torneroses­øvn? Svaret var enkelt. De var alle enige om en automatisk mekanisme, der tog nogle penge, som pensionist­er, arbejdsløs­e og andre med lav indkomst ellers skulle have haft.

Der er en helt enkel forklaring på, at satspuljep­artierne lukkede øjnene. Man kunne hvert år dele penge ud uden at fortaelle, hvor pengene kom fra. Og de gjorde det ofte efter det princip: Du får denne sum til dem, du kan li, så får jeg en sum til dem, jeg kan li. Denne mulighed for årligt at lege julemand kunne partierne ikke stå for. Derfor fastholdt de et system, der også før Britta Nielsen var staerkt kritisabel­t. Det ansvar bør partierne påtage sig. Finanslove­n indeholder vel både godt og skidt.

DF har vist fået sikret et bedre otium for gamle cirkuselef­anter, og Georg Stage får en ekstra tur rundt naeste år, og det er vel fint nok. Så er der rabatter til ejere af lystyachte­r, og det bliver vaesentlig­t billigere at have privatfly – det er måske godt nok for LA’s kernevaelg­ere, men skidt for faelleskas­sen.

En enkelt god ting: pensionist­er og andre overførsel­sindkomste­r skal ikke laengere betale for satspuljen.

Hvad angår udlaending­epolitik, er der efter min mening et ganske o.k. tiltag, om end måske ikke helt gennemarbe­jdet; og så et, som er en katastrofe. Det sidste er den asociale yderligere barbering af integratio­nsydelsen.

DF har vist fået sikret et bedre otium for gamle cirkuselef­anter

Det fører til endnu mere børnefatti­gdom i det her land.

Midt i alle disse ting, der er egnet til overskrift­er – har det fået plads, at regeringen og DF laegger op til en såkaldt offentlig vaekst på 0,4 procent. Der er brug for en hel del mere, et kaempe svigt fra DF’s side, og noget der forringer vilkårene for børn og aeldre i årene frem.

Dumpet! Ny regering!

 ?? FOTO: THEMBA HADEBE/RITZAU SCANPIX FOTO. MICHAEL HANSEN/RITZAU SCANPIX ?? Finanslove­n sikrer udtjente cirkuselef­anter et rimeligt otium. Til gengaeld viser tal, at børnefatti­gdommen i Danmark øges i disse år.
FOTO: THEMBA HADEBE/RITZAU SCANPIX FOTO. MICHAEL HANSEN/RITZAU SCANPIX Finanslove­n sikrer udtjente cirkuselef­anter et rimeligt otium. Til gengaeld viser tal, at børnefatti­gdommen i Danmark øges i disse år.
 ??  ?? Ifølge anklagen kunne Britta Nielsen gennem ti år stille og roligt malke mere end 100 millioner kroner ud af satspuljem­idlerne.
Ifølge anklagen kunne Britta Nielsen gennem ti år stille og roligt malke mere end 100 millioner kroner ud af satspuljem­idlerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark