Ekstra Bladet

25 30 NEDSM ELTNING

Danmark fik bøllebank af Serbien, der overtrumfe­de de unge danske talenter på cool smartness – nu venter Frankrig på torsdag

- Jan Kjeldtoft toft@eb.dk Lars Poulsen foto@eb.dk Jan Jensen jaje@eb.dk

NANTES (Ekstra Bladet): Hvilken nedtur. Sikken nedsmeltni­ng!

Velkommen til de europaeisk­e mesterskab­er i sønderbomb­ning af selvtillid og forventnin­ger til et dansk hold, der konstant haltede håbløst bagefter en flok klogt spillende serbere.

Danmark landede på jorden med et brag og tabte 2530 efter 13-17 ved pausen til Balkan-artisterne og ender dermed som nummer treer i puljen med ’blot’ to point i bagagen.

Det betyder, at Klavs Bruuns tropper allerede torsdag møder Frankrig, fire dage senere de olympiske mestre fra Rusland og til slut Montenegro.

Der var ganske enkelt intet, der virkede – ud over at stressnive­auet i den unge danske bagkaede må have vaeret betragteli­gt

Hvis det var tough mod Serbien, så bare vent: Det bliver vaerre mod et fransk hold på hjemmebane og en flok russere, der nok skal få besked om, hvordan håndvaerke­t skal udføres af den koleriske Jevgenij Trefilov.

Og Montenegro taber vi altid til, når det virkelig gaelder …

Nådesløs kamp

Det blev en kamp mellem lovende unge danske talenter og serbisk smartness, rutineret coolness, en genopstand­en Andrea Lekic og stor problemer med det serbiske forsvar centreret omkring den enorme Dragana Cvijic. Plus andre rutinerede og staerkt spillende aktører som den skarpe Jovanka Stoiljkovi­c.

De kørte ganske enkelt Danmark ud af hallen. Nådesløst.

De havde givet hinanden håndslag på IKKE at rode sig ud i endnu en dårlig start. Men som mod Sverige og Polen var det lige praecis det, der skete – med den forfaerdel­ige forskel, at det blev ved.

Mod Sverige var de bagud 1-5 efter fem minutter, 3-7 efter ti – og nogenlunde på lige efter et kvarter. Søndag mod Polen bagud 1-4 efter små ti minutter og på omgangshøj­de efter et kvarter.

Mod Andrea Lekic & Co. i puljefinal­en startede Klavs Bruuns tropper igen skidt, men fik dog slaebt sig på omgangshøj­de efter ti minutter, og så skulle man jo have troet, at den danske offensiv var klar til at taeve løs mod det smalle Balkanmand­skab. Men go’daw do!

Det blev bare vaerre og vaerre. 8-9, 8-12, 10-14 og 1217 kort før pausen. Absolut NUL redninger i målet, og Sandra Toft blev erstattet af Althea Reinhardt efter 20 minutter. To-et-halvt minut senere havde hun Danmarks første redning i kassen – så skal det blive svaert.

Når man så kombinerer med et utal af fejl og braendte skud i angrebet. Jamen, så er det jo naermest umuligt at vinde.

Intet virkede

Der var ganske enkelt intet, der virkede – ud over at stressnive­auet i den unge danske bagkaede må have vaeret betragteli­gt. Klavs Bruun forsøgte at tale ro ind i den timeout, han tog – lidt sent – ved 11-15. Det virkede bare ikke.

En raedselsfu­ld første halvleg. Anden omgang blev endnu vaerre! Ingen naevnt, ingen glemt. Men en kavalkade af fejl, dårlige beslutning­er og elendige skud mod et hold, der skulle have vaeret most tørre for benzin i slutfasen.

I stedet var Danmark bagud 15-24 efter 42 minutter, og selv om der blev pyntet lidt op det sidste kvarter, så lignede det alt andet end jul. Der bliver noget at se til på vaerkfører­kontoret de kommende dage …

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark