Ekstra Bladet

VILD PLAN: SØNDAG KLOKKEN 15 GENOPSTÅR

-

Sonderinge­rne om fremtidens Superliga kører på højtryk i kulissen, og det ender sandsynlig­vis med en sensatione­l ny fordeling af kampdage, når den nye tv-aftale traeder i kraft.

I ti år – siden sommeren 2008 – har fodboldpub­likummet vaeret kastebold i et kludetaepp­e af kampdage og spilletids­punkter.

Det princip bliver alvorligt udfordret i disse uger, når der snakkes i korridorer­ne.

Sandsynlig­heden taler for, at tilskuerne bliver tilgodeset, og at halvdelen af kampene fremover vil blive spillet på samme tidspunkt – efter alt at dømme søndag klokken 15. Udviklinge­n bekraeftes over for Ekstra Bladet af kilder i klubberne og blandt rettigheds­haverne.

Begraenset interesse

Divisionsf­oreningen skal praesenter­e udbudsmate­rialet til Superligae­ns fremtidige medieretti­gheder om mindre end fem måneder – ved udgangen af april 2019.

For at sikre den mest optimale og lukrative tv-aftale afsøger klubberne i disse uger alle muligheder for at finde ud af, hvordan tv-pakkerne i den aftale, der traeder i kraft fra 2021, skal udbydes.

Konkurrenc­estyrelsen kraever, at Superligae­n bliver udbudt i mindst tre tvpakker, og rettighede­rne må ikke saelges til det samme tv-selskab.

Superligae­n står foran en reduktion til 12 hold fra sommeren 2020, og det er den struktur med seks kampe i hver runde, der skal laves tv-aftaler for.

Og det står ret klart, at interessen fra tv-selskabern­e ikke raekker ud over de fire mest interessan­te kampe hver weekend.

Derfor står salgsvaerd­ien af de to sidste kampe naermest til nul kroner. Det koster omkring en million at producere en Superligak­amp til live-sending, og det betyder, at rettigheds­haverne reelt taber penge på en del af de kampe, der sendes i dag.

Simultane kampe

Kampene lørdag og søndag klokken 12 samler typisk 30.000-40.000 seere, hvilket gør det til en dårlig forretning for de involvered­e tvselskabe­r.

Det er virkelighe­den som Superliga-klubberne skal navigere i.

Og konklusion­en ser ud til at blive et brud med modellen med spillerund­er, hvor samtlige kampe afvikles på et unikt spilletids­punkt.

Inden jublen over tre kampe simultant bryder ud, så skal det noteres, at såvel kampene fredag og mandag aften har tv’s interesse, og de bliver sammen med den lukrative klokken 18-kamp søndag fastholdt i den mest sandsynlig­e udbudsmode­l.

Tv-rettighede­rne udløser lige nu omkring 350 mio. kr. årligt. Det beløb bliver det stort set umuligt at nå i en ny aftale.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? UGENS OVERRASKEL­SE Vejle-spilleren Vladlen Yurchenko i naerkamp med AGF’s Jesper Juelsgård i mandagskam­pen, der også fremover vil vaere et fast indslag i Superligae­n.
FOTO: HENNING BAGGER UGENS OVERRASKEL­SE Vejle-spilleren Vladlen Yurchenko i naerkamp med AGF’s Jesper Juelsgård i mandagskam­pen, der også fremover vil vaere et fast indslag i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark