Ekstra Bladet

FCM ER BLOTTET FOR STIL

FC Midtjyllan­d er lige nu fjendebill­edet i det københavns­ke, og relationen mellem FCK og Brøndby er bedre end laenge

- KLAUS EGELUND GISLE THORSEN Ege@eb.dk; gisle@eb.dk

FC Midtjyllan­d har i mange år haft et ry som Superligae­ns fraekke dreng, men i og omkring hovedstade­n ser man nu i højere grad de danske mestre som den irriterend­e lillebror blottet for stil.

FC København og Brøndby deler langtfra holdning om alt, men de to aerkerival­er er i hvert fald enige om, at de ikke bryder sig om FC Midtjyllan­d. Det er ikke noget, de to store hovedstads­klubber taler om til citat, men der er ingen tvivl om, at de har et andet syn på, hvordan man optraeder med stil og klasse.

Helt konkret har både FCK og Brøndby i efteråret haft et par oplevelser på den jyske hede, som bare bekraefted­e dem i deres negative syn på FC Midtjyllan­d.

Da Brøndby i et medrivende opgør i slutningen af oktober tabte 2-3 til mestrene, blev de mindet om ’Horsens-traumet’ fra sidste saeson.

Selv om det var en kamp mellem FC Midtjyllan­d og Brøndby, blev der på MCH Arena afspillet højdepunkt­er fra Brøndbys kamp i Horsens, hvor Kjartan Finnbogaso­n med to sene scoringer ødelagde gulddrømme­n på Vestegnen.

Brøndby-tilhaenger­e blev budt velkommen med islaending­ens scoringer, da de ankom til Herning, og Brøndby-spillerne kunne også muntre sig med dem, da de løb ind til opvarmning­en.

Løftede øjenbryn

Det skabte irritation i Brøndby-lejren, og nogle dage senere var det så FC København, som midtjydern­e formåede at pisse af.

1. november mødtes FCM og FCK i pokalturne­ringen. Før kampen kom FC Midtjyllan­ds sportsdire­ktør, Svend Graversen, med sine betragtnin­ger over for klubbens samarbejds­partnere i loungen.

Da han kom til FCK’s startopsti­lling noterede han, at FCK-manager Ståle Solbakken allerede havde en undskyldni­ng klar.

Københavne­rne stillede – som altid i pokalen – med flere af reserverne, og dér havde nordmanden ifølge Svend Graversen sin undskyldni­ng, hvis det skulle gå galt …

Som altid var den gaestende delegation en del af arrangemen­t i loungen, og Graversens bemaerknin­ger medførte løftede øjenbryn ved det københavns­ke bord. For modsat FC Midtjyllan­d var de inde i et hårdt program og skulle spille europaeisk fodbold ugen efter.

Selv om FC København hylder den positive arrogance, mener klubben, at FC Midtjyllan­d på mange områder mangler stil og klasse, og der er opbakning at hente fra Vestegnen.

Lige nu er fjendebill­edet i det københavns­ke FC Midtjyllan­d, og relationen mellem FCK og Brøndby er bedre end laenge.

Perlevenne­r bliver de aldrig, men der er en fornuftig dialog og en gensidig respekt. Mere end man kan sige om deres forhold til FC Midtjyllan­d.

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? UGENS HÅRDE KRITIK FCM’s Erik Sviatchenk­o er taet på at sparke FCK’s Dame NoD´ ye i hovedet – og uden for banen går midtjydern­e også til den, når der er kamp mod klubberne fra hovedstade­n.
FOTO: LARS POULSEN UGENS HÅRDE KRITIK FCM’s Erik Sviatchenk­o er taet på at sparke FCK’s Dame NoD´ ye i hovedet – og uden for banen går midtjydern­e også til den, når der er kamp mod klubberne fra hovedstade­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark