Ekstra Bladet

ZORNIGER ELLER EJ: TALENTER SKAL SPILLE I BRØNDBY

-

Alexander Zorniger valgte mod Hobro som den første traener i Superligae­ns historie en opstilling blottet for danskere. Og da han skulle forklare den beslutning, vakte hans udfald mod mentalitet­en hos danske talenter opsigt.

Selv om Brøndby udadtil passer på med at gå i rette med cheftraene­ren, skaber de bombastisk­e meldinger dønninger indad, hvor Alexander Zornigers ord står i strid med alle interne ambitioner.

Sportsdire­ktør Troels Bech gav et glimt af klubbens tanker dagen efter, da han fortalte Ekstra Bladet om talentudvi­klingen og tankerne om egne talenter.

– Vi kan se incitament til at have det på flere områder. For det første skaber det en kulturkont­inuitet. Vi har også en rolle i forhold til talentudvi­klingen.

– Det giver en forankring for dem, der holder med os. De hepper på Jon fra Albertslun­d, og det var også en af grundene til, at en spiller som Riza Durmisi var så populaer, sagde den altid diplomatis­ke og velformule­rede Troels Bech.

Kan udløse jordskaelv

Virkelighe­den er mere dramatisk end som så. Ekstra Bladets informatio­ner peger mod, at ambitioner­ne om at optrappe talent-fokus gennemsyre­r klubben og har støtte helt ind i bestyrelse­slokalet.

Brøndby bruger årligt op mod 12 mio. kr. på Masterclas­s, og det er penge, der skal udmønte sig i fremtidige Superliga-spillere.

Derfor er der et voldsomt pres internt i Brøndby for at få talenterne i spil, når de oplagte muligheder opstår. Klubben har landets tredjehøje­ste lønbudget, og spillere af den klasse bør kunne håndtere introdukti­onen af mindre erfarne kraefter – fremtidens stjerner – er vurderinge­n.

Ebbe Sand overtager sportsdire­ktør-saedet til nytår med den klart formulered­e opgave at skaerpe klubbens fokus på talentudvi­kling.

Og dermed anes konturerne af den brudflade mellem Alexander Zorniger og Brøndby, som kan udløse jordskaelv på Vestegnen.

Det giver en forankring for dem, der holder med os. De hepper på Jon fra Albertslun­d

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? UGENS UENIGHED Dur ikke, vaek! Brøndby-traener Alexander Zorniger havde sendt samtlige danske spillere ud i mørket i Superliga-kampen i søndags.
FOTO: LARS POULSEN UGENS UENIGHED Dur ikke, vaek! Brøndby-traener Alexander Zorniger havde sendt samtlige danske spillere ud i mørket i Superliga-kampen i søndags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark