Ekstra Bladet

BLEV KUN 47 ÅR

Den tidligere profession­elle bokser Markus Beyer er død efter kort tids sygdom. Han mødte Mikkel Kessler i 2006 i Parken

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Den tidligere bokseverde­nsmester Markus Beyer er gået bort.

Det skriver det tyske medie Bild, der har fået det bekraeftet af MDR (Mitteldeut­scher Rundfunk), hvor Beyer arbejdede som bokseekspe­rt siden 2015.

Ifølge mediet er bokseren død efter kort tids sygdom på et hospital i Berlin. Mediet specificer­er dog ikke, hvilken sygdom der var tale om.

Markus Beyer vandt 35 ud af 39 kampe i sin karriere, 13 af dem blev vundet på knockout. Han blev noteret for tre nederlag og en uafgjort.

Et af få de nederlag, som Beyer fik på cv’et, var mod Mikkel Kessler i 2006 i Parken. Her vandt den danske bokser efter knockout i tredje omgang.

Det var en noget chokeret Mikkel Kessler, som Ekstra Bladet fangede over telefonen, da vi fortalte ham om dødsfaldet.

Trist nyhed

– Nej, hvor forfaerdel­igt.

– Jeg kendte ikke Beyer personligt, men som bokser var han da dygtig. Han var jo verdensmes­ter, og jeg tog hans verdensmes­terskab fra ham. Derefter stoppede hans karriere stille og roligt.

– Han var derudover flink og rar, og han var ikke én, der var for provokeren­de.

– Han var en teknisk god bokser. Jeg traenede meget på at holde afstand til ham og ikke løbe ind i hans venstre hånd, siger Mikkel Kessler til Ekstra Bladet.

Markus Beyer var inden kampen mod Kessler i 2006 WBA- og WBC verdensmes­ter i super-mellemvaeg­t. Kampen mod Kessler var hans naestsidst­e.

Han boksede sin sidste kamp mod Murad Makhmudov i 2008, hvor han vandt. Han havde sin profession­elle debut i 1996.

Vandt titlen tre gange

Den tyske bokser boksede de fleste kampe i Tyskland, men Beyer bevaegede uden for Tysklands graenser til kampen mod Kessler.

Beyers 20 foregående kampe før Mikkel Kessleropg­øret var blevet bokset i Tyskland.

I løbet af karrieren vandt han WBC-verdensmes­terskabet tre gange. En af Markus Bayers største sejre var over Richie Woodhall i 1999. En kamp, der skaffede ham WBC-baeltet.

Respekter familien

Markus Beyers arbejdspla­ds, MDR, sørger over tabet af deres kollega.

– Vi er kede af det og sørger over tabet af en stor atlet og en vidunderli­g kollega. Som medlem af MDR har vi haft gavn af hans boksekompe­tencer de seneste par år. Vores tanker er med hans familie, siger Wolf-Dieter Jacobi, programled­er hos MDR, ifølge Bild.

Markus Beyers familie har bedt MDR om at offentligg­øre nyheden om hans død, og tv-stationen beder medier om at respektere familiens privatliv i denne svaere tid.

Han var derudover flink og rar, og han var ikke én, der var for provokeren­de

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark