Ekstra Bladet

EN ØKONOMISK FARCE

DANSK KLUB GÅR KONKURS: Det er ikke lykkedes ledelsen at redde Hvidovre Fighters. Både bestyrelse­n og direktione­n har nu trukket sig

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Ishockeykl­ubben Hvidovre Fighters indstiller driften, fordi det ikke er lykkedes at redde klubben økonomisk.

’Vi har forsøgt at redde selskabet de seneste måneder, men må – efter ekstern rådgivning – konkludere, at det ikke lykkes for os.’

’Bestyrelse­n har derfor besluttet at indstille driften af Hvidovre Fighters med øjeblikkel­ig virkning’, oplyste klubben i går i en pressemedd­elelse.

Bestyrelse­n og direktione­n fratraeder samtidig deres poster, så hele selskabet står nu uden en ledelse.

Hvidovre Fighters forklarer, at kommunen har vist velvilje, og at hovedparte­n af spillerne samt staben har vaeret positivt indstillet, men flere har fremsat betingelse­r, som klubben ikke kan opfylde.

Farvel til det gode selskab

’Dermed har vi ikke fået underskrif­ter på de nye kontraktbe­tingelser, som vi har kunnet tilbyde, hvis økonomien skulle haenge sammen, og vi skulle nå frem til et holdbart fundament, der rakte ud i fremtiden.Vi er kede af, at det ikke kunne komme over målstregen, da et stort antal mennesker har lagt mange ulønnede timer i forsøget på at lykkes med ligahockey i Hvidovre’, lyder det fra klubben.

Hvidovre Fighters spillede i den bedste danske raekke, Metal-Ligaen, hvor holdet lå placeret på sidsteplad­sen. Med konkursen er der nu kun ni hold tilbage i ligaen.

Den sjaellands­ke klub blev forrige sommer godkendt som ishockeykl­ub og modtog licens som ligaklub, efter man havde brugt naesten fire år i den naestbedst­e raekke. En opgraderin­g i organisati­onen samt støtte fra sponsorer og kommunen kom i hus efter en sejr i 1. division, og dermed kunne klubben tage det sidste skridt mod den bedste raekke. Dermed blev det til halvanden saeson i det bedste selskab.

Tredje kiksede forsøg

I aftes skulle Hvidovre Fighters have mødt Sønderjysk­e på hjemmebane i Metal-Ligaen, men den kamp blev aflyst.

Hvidovre Fighters har gennem en laengere periode kaempet med at få økonomien til at haenge sammen, ligesom en raekke andre danske ishockeykl­ubber har haft det svaert på bundlinjen.

Inden saesonen blev Gentofte Stars trukket ud af ligaen, fordi Danmarks Ishockey Union ikke vurderede, at klubben ville kunne gennemføre saesonen.

Det er tredje gang inden for en kort årraekke, at Hvidovre må opgive at holde liv i et ishockeyho­ld. I 2009 gik Totempo HvIK konkurs, og i 2013 var Hvidovre en af moderklubb­erne bag Copenhagen Ishockey, der ligeledes måtte dreje nøglen rundt.

Vi er kede af, at det ikke kunne komme over målstregen

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? På glatisHvid­ovre Fighters i kamp mod Herning Blue Fox. I går tabte hovedstads­klubben den langt større kamp mod økonomien.
FOTO: FINN FRANDSEN På glatisHvid­ovre Fighters i kamp mod Herning Blue Fox. I går tabte hovedstads­klubben den langt større kamp mod økonomien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark