Ekstra Bladet

Beskaeftig­elsesordfø­rer for Socialdemo­kratiet, Leif Lahn Jensen

-

– Det er velfaerdsa­ftalen fra 2006, der betyder, at pensionsal­deren gradvist stiger. Er I klar til at opsige det forlig?

– Vi har med i det forlig, fordi efterlønne­n var den del af det. Men den er senere blevet forringet ret meget. Jeg tror stadigvaek, at vi skal holde fast i at bevare den pensionsal­der. For jeg tror, at mange mennesker kan arbejde så laenge.

– Vi bliver aeldre og aeldre, og jeg møder flere borgmestre, som oplever at komme ud til 100-års fødselsdag­e. Jeg møder også flere og flere mennesker, der arbejder, til de er over pensionsal­deren. Men vi er også nødt til at anerkende, at ikke alle kan dette.

– De, der har arbejdet, siden de kom ud af skolen og har hårde fysiske job, kan selvfølgel­ig ikke.

– Så du mener ikke, at en havnearbej­der, der er kommet tidligt på arbejdsmar­kedet, skal have den samme pensionsal­der som en akademiker?

– Hvis jeg svarer på det, kommer jeg også ind på, hvilke løsninger jeg ser. Og det kan jeg ikke. Jeg er bare nødt til at sige, at vi skal lave en ordning, så vi hjaelper den her havnearbej­der. Jeg startede selv i 1990 med i mange år at smide rundt med saekke på 50 kilo, og det kan man altså ikke gøre i 50 år. Vi er nødt til at kigge på alle de mennesker, der har de hårde job, og se på, hvad der skal til, for at de får en vaerdig alderdom og pension.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark