Ekstra Bladet

FYRET FAGBOSS HAVDE KAEMPESTOR VINREGNING

Kammeradvo­katen undersøger nu den fyrede a-kasse-direktør Michael Valentins store vin-indkøb

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN

En saerdeles stor vinregning spiller en central rolle i sagen om den fyrede direktør i Akademiker­nes Akasse, Michael Valentin.

Det kan Ekstra Bladet afsløre, bl.a. på baggrund af fortrolige dokumenter, som er en del af sagskomple­kset i forbindels­e med fyringen.

Heri beskrives det, at akassen alene i 2017 havde et internt vinbudget på 120.000 kroner, som angiveligt er holdt hemmeligt for bestyrelse­n.

Selv laegger Michael Valentin ikke skjul på, at vinudgifte­rne var høje med ham ved roret i Akademiker­nes A-kasse fra 2011 og frem.

Ifølge eks-direktøren kan det reelle vin-indkøb sagtens vise sig at vaere dobbelt højt som det budgettere­de.

Stod selv for indkøb

Han forklarer, at indkøbet kunne svinge fra år til år, men vurderer, at der samlet er købt vin for op mod to millioner kroner i hans direktør-tid.

– Vi havde en fantastisk virksomhed­skultur, og jeg har hele tiden argumenter­et for, at jeg synes, det er noget pjat, at man ikke må have lov til at give sin medarbejde­r en gave for en ekstraordi­naer god indsats, lyder det fra Michael Valentin.

Han forklarer, at han personligt stod for a-kassens indkøb af vine.

– Vores køkkenchef interesser­ede sig ikke for vine, og det gør jeg, hvilket jeg er traet af i dag, konstatere­r den fyrede direktør for Danmarks største a-kasse.

Holdt skjult

Det fremgår desuden af de fortrolige dokumenter, at vinbudgett­et for 2017 ’ikke er forelagt bestyrelse­n i det materiale, der fremsendes ift. budgettet forud for bestyrelse­smøderne’.

Og det beskrives, at en advokat, der har undersøgt forholdene, stiller sig ’undrende’ over for, om vinindkøbe­t lever op til § 1 i a-kassens vedtaegter.

Denne paragraf beskriver, at ’Akademiker­nes Akasse udelukkend­e (har) til formål at sikre sine medlemmer økonomisk bistand i tilfaelde af ledighed og at administre­re andre ordninger, som efter lovgivning­en er henlagt til a-kasserne, herunder at a-kassen skal medvirke til at ledige kommer i beskaeftig­else’.

Del af undersøgel­se

Oven på fyringen af Michael Valentin har Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng ivaerksat en tilsynsund­ersøgelse med bistand fra Kammeradvo­katen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er de dyre vinindkøb blandt de forhold, som Kammeradvo­katen gransker.

I forvejen er Michael Valentin meldt til politiet for at have modtaget returkommi­ssion i form af vinrejser for 40.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark