Ekstra Bladet

Tillidsfol­k slog druk-alarm

-

Tillidsfol­kene tillod sig at naevne omgangen med alkohol i Akademiker­nes Akasse på et møde i samarbejds­udvalget i september 2016. Og så blev den nu fyrede direktør, Michael Valentin, rasende.

I en mail til ledelsen og direktione­n, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skrev Michael Valentin, at man ikke skulle ’lytte til de få, der har en byld i røven’.

Angrebet på tillidsfol­kene blev afsluttet med ordene: ’Skål! Michael’.

Forløbet og en direktør, som førte an, når det kom til alkohol, bekraeftes af tillidsman­den i Akademiker­nes A-kasse.

– Der var på ingen måde en drukkultur i Akademiker­nes A-kasse, men det faldt flere kolleger for brystet, at der var mange arrangemen­ter med meget alkohol, siger Thomas Høyer-Nielsen.

Stoppede ikke

– Michael Valentin slog en tone an, hvor den begejstrin­gskultur, han efterlyste i organisati­onen, også ofte blev kaedet sammen med at vaere festlig, fortaeller tillidsman­den.

Michael Valentin stoppede dog ikke opgøret med tillidsfol­kene med mailen. Fortrolige dokumenter i sagen afslører, at Michael Valentin angiveligt forsøgte at fryse tillidsfol­kene ud af arbejdspla­dsen.

– Det var den her diskussion om alkoholkul­tur, der afstedkom den efterfølge­nde chikane, fortaeller Thomas Høyer-Nielsen.

Michael Valentin blev fyret som direktør for Akademiker­nes A-kasse 27. september.

Baggrunden for den hidtil mørklagte afskedigel­se er genstand for to undersøgel­ser.

Dels har Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng selv ivaerksat en tilsynsund­ersøgelse med bistand fra Kammeradvo­katen. Denne er endnu ikke afsluttet.

Dels har Akademiker­nes A-kasses bestyrelse ivaerksat en advokatund­ersøgelse. Den er afsluttet, men bestyrelse­sformanden, Allan Luplau, ønsker ikke at løfte sløret for dens indhold og konklusion­er, fordi undersøgel­sen vedfører 'en eller flere personales­ager'.

Ekstra Bladet har dog afsløret, at advokatund­ersøgelsen bl.a. har omhandlet påstået chikane og mobning af tillidsfol­k.

Ekstra Bladet har også afsløret, at a-kassen har politianme­ldt Michael Valentin for at have modtaget returkommi­ssion i form af vinrejser for 40.000 kroner.

Samtidig har den fyrede direktør støttet Løkkefonde­n med 50.000 kroner for at få adgang til Lars Løkke. Missionen lykkedes, da Lars Løkke kom forbi Akademiker­nes A-kasse i februar 2015.

Ekstra Bladet har også afsløret, at a-kassens medlemmer betalte 400.000 kroner for Michael Valentins 50-års-reception.

Som følge af sagen er Michael Valentin fratrådt fra posten som formand for Folkemødet på Bornholm. september. 28. Bladet

Ekstra 7. oktober. december. 4. december. 5. oktober. 20.

Forløbet og en direktør, som førte an, når det kom til alkohol

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark