Ekstra Bladet

PAMPERREVS­EREN SELV FAELDET

MØNSTERBRY­DEREN FRA AALBORG: Michael Valentin blev selv kendt for kritik af frås og vildtvokse­nde overforbru­g i fagbevaege­lsen

-

1. maj 2002 udkom en lille bog på 87 sider, som sendte chokbølger gennem fagbevaege­lsen.

Den mangeårige insider Michael Valentin rettede i pamfletten et nådesløst angreb på LO-familien og deres a-kasser. Der var tale om et system sovset ind i pamperi, frås og overflødig­e luksusrejs­er.

I sidste uge blev han selv politianme­ldt af Akademiker­nes A-kasse for returkommi­ssion i form af eksotiske vinrejser på fire kontinente­r.

Berømt for kritik

Den nu fyrede a-kasse-direktørs rejser var delvist betalt af de rabatter på store vinindkøb, som ellers skulle vaere kommet a-kassens medlemmer til gode.

Mange steder i fagbevaege­lsen bliver der derfor graedt tørre tårer over den seneste tids afsløringe­r af pamperi og frås i Akademiker­nes A-kasse med netop Michael Valentin ved roret.

Da bogen – 'Bare det holder min tid ud' – udkom på arbejderne­s kampdag i 2002, blev Michael Valentin en eftertragt­et foredragsh­older – og kendt som landets førende pamperrevs­er.

Med en fortid som mangeårig LO-konsulent og informatio­nschef i HK lyttede alle, når han beskrev fagforenin­gerne og a-kassernes meningsløs­e og vildtvokse­nde overforbru­g.

– Som ansat i fagbevaege­lsen kan du skalte og valte, og hvis du ikke har høj moral, kan du gøre lige, hvad du har lyst til, forklarede han i Berlingske.

Samlet set kunne man uden videre skaere en tredjedel af fagbevaege­lsens udgifter vaek, uden at medlemmern­e ville maerke det, lod han forstå.

I 2004 etablerede han derfor det første private alternativ til de etablerede fagforenin­ger. Men projektet – Job og Liv – blev aldrig nogen stor succes.

Ufaglaert far

Men det var historien om Michael Valentin. Tømrersven­den, der blev akademiker.

Mønsterbry­deren Aalborg, Danmarks på Liverpool.

Sønnen af en hjemmegåen­de mor og ufaglaert far, der blev kontorchef på Slotsholme­n.

I 2011 vendte han tilbage i fagbevaege­lsens raekker som velbetalt topchef for landets største a-kasse og senere også bestyrelse­sformand for Folkemødet på Bornholm.

Som a-kassedirek­tør og bestyrelse­sformand for Folkemødet er han selv blevet kendt for store armbevaege­lser, fra svar høj cigarførin­g og glaede ved god vin. Det har nu kostet både en fyreseddel og en politianme­ldelse efter bestikkels­esparagraf­fen.

pma, kbl og jao

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Fagbevaege­lsen er ’misforvalt­et af vandgopler’, lød kritikken fra Michael Valentin, der blev kendt for sin kritik af pamperi og frås.
FOTO: RITZAU SCANPIX Fagbevaege­lsen er ’misforvalt­et af vandgopler’, lød kritikken fra Michael Valentin, der blev kendt for sin kritik af pamperi og frås.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark