Ekstra Bladet

Kendte og magtfulde flokkes om Valentins vin

-

Michael Valentins glaede ved vin er naermest legendaris­k – og i villa-lejlighede­n på det mondaene Frederiksb­erg udleves hobbyen for fuld skrue.

Her residerer Valentin, hustruen og to teenagebør­n med malerier af Kvium og Schudel på vaeggene.

Interessen for de aedle druer udøves ofte i ’Valentins Vinkaelder’ i magtfuldt selskab med fremtraede­nde mediefolk, spindoktor­er, kommunikat­ionstyper, erhvervsfo­lk og toppolitik­ere.

Da en del vin står bedst til mad, serveres der som regel et velsmagend­e måltid for gaesterne – og der er ofte hyret kokke til at tage sig af den del.

Reimer Bo på harmonika

Til Valentins gode politikerv­enner hører S-naestforma­nd Mogens Jensen, tidligere skattemini­ster Carsten Koch (S) og den radikale leder, Morten Østergaard.

Vin-gaesterne fra medielands­kabet omfatter blandt andre de tidligere studievaer­ter Trine Gregorius og Reimer Bo Christense­n, som gerne giver et nummer på harmonikae­n.

Mellem de sødmefulde hvin kan vennekreds­en høste investerin­gs-fif fra Pension Danmark-direktør Torben Möger Pedersen, der er far til tidl. skattemini­ster Thor Möger.

Eller få tip om nye udgivelser fra forlagsdir­ektør Jakob Kvist, som på People's Press udgav ’Den Hemmelige Socialdemo­krat’. Også bestyrelse­sformanden for Akademiker­nes A-kasse, Allan Luplau, har vaeret en kaer gaest i kaelderen.

Ifølge Michael Valentin er det i vinkaelder­en, at alle sammenkoms­ter og fester både starter og slutter. Medmindre vejret altså er til, at man ender på terrassen med pilsner og pølse.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tidl. skattemini­ster og allestedsn­aervaerend­e kommission­sformand Carsten Koch (S) er med.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tidl. skattemini­ster og allestedsn­aervaerend­e kommission­sformand Carsten Koch (S) er med.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Reimer Bo Christense­n giver gerne et nummer til vinen. Han er en flittig gaest hos Valentin.
FOTO: MOGENS FLINDT Reimer Bo Christense­n giver gerne et nummer til vinen. Han er en flittig gaest hos Valentin.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tidl. DR-vaert Trine Gregorius er en af mange kommunikat­ionseksper­ter, der gaester Valentin.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tidl. DR-vaert Trine Gregorius er en af mange kommunikat­ionseksper­ter, der gaester Valentin.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Naestforma­nd i S, Mogens Jensen, er naermest en del af inventaret, når Valentin inviterer på vin.
FOTO: JENS DRESLING Naestforma­nd i S, Mogens Jensen, er naermest en del af inventaret, når Valentin inviterer på vin.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den radikale leder, Morten Østergaard, er med i det magtfulde vin-netvaerk.
FOTO: JENS DRESLING Den radikale leder, Morten Østergaard, er med i det magtfulde vin-netvaerk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark