Ekstra Bladet

Sigtet for at skubbe ven ud foran biler

30-årig naegter sig skyldig. Han blev løsladt

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

En 30-årig mand blev i går løsladt efter et grundlovsf­orhør. Han er sigtet for drab på sin 28-årige kammerat ved i påvirket tilstand at have skubbet ham ud på kørebanen på Holbaekmot­orvejen tirsdag aften.

Vennen blev draebt, da han blev påkørt af en bil og efterfølge­nde ramt af flere biler.

Den sigtede naegter sig skyldig.

Dommeren fandt, at der nok var mistanke om, at han havde skubbet vennen ud på motorvejen, men at det ikke var sket for at slå ham ihjel.

– Jeg finder ikke noget som helst grundlag for, at du skulle have gjort det her med vilje, sagde dommer Katrine B.B. Eriksen.

Da den sigtede fik lov til at sige et afsluttend­e ord før kendelsen, lød det, inden hans stemme knaekkede over:

– Jeg kan slet ikke forstå det. Det er ikke sjovt.

Og da det stod klart, at manden ville blive løsladt, brød han sammen i gråd og forlod retten med sin kaereste.

Var på bodega

Den 30-årige forklarede inden da, at han og kammeraten, som han har arbejdet med i to måneder, og som han beskriver som en meget god ven, havde vaeret på bodegaen Chimpansen i Taastrup og var meget fulde. De skulle hjem og sove hos ham.

De kørte i taxa på motorvejen, hvor der opstod en uoverensst­emmelse med taxachauff­øren om prisen.

De endte med at blive sat af på motorvejen, hvor de blev samlet op af politiet, der kørte dem vaek og sagde, at de ikke måtte vaere på motorvejen.

Men de to gik dog tilbage, hvor de ifølge den sigtede forsøgte at få nogle biler til at stoppe ved, at den 30-årige viftede med en lygte.

Den nu afdøde stod dog ifølge den sigtede meget langt ude på vejbanen, hvorfor han forsøgte at hive ham ind i siden af vejen.

Gik i sort

– Jeg beder ham om at gå ind til siden. Han står ude ved vejkanten. Idet jeg hiver ham ind, forsvinder han foran mig. Efter han forsvandt for øjnene af mig, gik jeg i sort, sagde han.

Den 30-årige afviste, at han og kammeraten havde vaeret uvenner, eller at der var noget tumult mellem dem.

Den mand, der uforvarend­e påkørte den nu afdøde, var på vej hjem fra arbejde i en Opel.

Han har forklaret, at han så en person skubbe den person, der røg ud på kørebanen, med et kraftigt skub med begge haender.

Han var overhovede­t ikke i tvivl om, at der var tale om et overlagt skub, og at den anden persons handling var 100 procent bevidst.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER. ?? Politiet arbejder på stedet natten til i går, hvor den 28-årige mand blev påkørt og døde efter at have befundet sig ved kanten af motorvejen med en ven.
FOTO: KENNETH MEYER. Politiet arbejder på stedet natten til i går, hvor den 28-årige mand blev påkørt og døde efter at have befundet sig ved kanten af motorvejen med en ven.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark