Ekstra Bladet

Offer fik kniv i kraniet

-

Offeret blev stukket med en kniv, der gik otte centimeter ind i kraniet, da et taeskehold 31. oktober sidste år angreb ham på et spisested i Istedgade i København.

Onsdag blev et bandemedle­m fra Brothas dømt for overfaldet, mens to andre blev frikendt ved Københavns Byret. Alle tre var tiltalt for forsøg på manddrab og vold af saerlig farlig, rå eller brutal karakter.

Glad for resultatet

De to frikendte har tidligere vaeret en del af Brothas. De var i exitprogra­mmet, men ifølge politiet havde de på overfaldst­idspunktet på ny tilknytnin­g til banden.

Det har de dog selv benaegtet, ligesom de hele vejen igennem også har naegtet sig skyldige og afvist, at de overhovede­t var til stede på restaurant­en.

– Jeg noterer mig med tilfredshe­d, at det er samtlige dommere og naevninge, der har stemt for frifindels­e af min klient, sagde forsvarer Anders Schønneman­n, kort efter at hans klient, en 31-årig mand, var blevet løsladt.

Det er politiets opfattelse, at overfaldet var haevn for et skyderi tidligere på aftenen 31. oktober, der kostede en veteran i Brothasban­den livet.

En 19-årig, der ifølge politiet var medlem af Brothasban­den på gerningsti­dspunktet, blev idømt et år og ni måneders faengsel for vold i sagen. Modsat de to andre blev han anholdt umiddelbar­t efter angrebet på restaurant­en, hvor en betjent, som var på vej hjem fra arbejde, skred til anholdelse.

Det er endnu uvist, om anklagemyn­digheden vil anke frifindels­en af de to andre til landsrette­n.

mepe & fish

 ?? FOTO: ANTHON UNGER. ?? Politiet mener, at overfaldet var haevn for et skyderi tidligere samme aften, hvor en bandeveter­an blev draebt.
FOTO: ANTHON UNGER. Politiet mener, at overfaldet var haevn for et skyderi tidligere samme aften, hvor en bandeveter­an blev draebt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark