Ekstra Bladet

PENSIONSTY­VERIET EN DUNDRENDE FIASKO Det siger politikern­e

Kke hørt om seniorordn­ingen

-

ning sin pensionsal­der, før politikern­es begyndte at pille ved den.

Nedslidnin­g

Slagteriar­bejderen fra Horsens forklarer, at rigtig mange år på arbejdsmar­kedet har sat deres fysiske spor.

Ryan var ti år gammel, da han begyndte at arbejde hos sin onkel, som også var slagter. Omkring 1970 kom han i laere og har arbejdet som slagter lige siden. I ca. 35 år har han vaeret tilknyttet Danish Crown.

Det hårde arbejde har gjort, at Ryan har nedslidnin­g i bevaegeapp­aratet, som blandt andet betyder, at han er ved at udvikle seneskedeh­inde-betaendels­e. Problemer med bentøjet Derudover vaerker det i hele kroppen, når han går i seng om aftenen.

– Og når jeg står op om morgenen, står kroppen stille.

Men får jeg to Pamoler og en Ibuprofen, så går det lidt bedre op ad formiddage­n, lyder det fra Ryan, der nogle gange må tage medicinen flere gange om dagen.

Desuden døjer han med problemer med bentøjet efter de mange års arbejde på hårde betongulve. Over for Ekstra Bladet fremhaever beskaeftig­elsesminis­teren både førtidspen­sion og seniorført­idspension som ordninger, der giver nedslidte mulighed for at traekke sig ud af arbejdsmar­kedet.

– Jeg ved ikke, om det er svaert at få tilkendt seniorført­idspension. Det viser tallene i hvert fald ikke, for 90 procent af dem, der sørger, får den tilkendt. Men jeg er bekymret for, at der ikke er nok, der er opmaerksom­me på, at der er den ordning. Jeg har selv bebudet en større indsats over for kommunerne for at sikre, at man bliver klar over, at man kan benytte sig af senior-førtidspen­sion. Der tror jeg stadig, at vi har en opgave foran os.

– Nej. Selvfølgel­ig er det godt for de 1200, men det er alt for få. Der er ingen tvivl, at flere burde have vaeret på den ordning. Folk, som netop har job, man bliver slidt ned af. Ordningen skal forbedres og fornys, så den følger med tiden.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Skal knokle to år merePoliti­kerne har haevet Ryan Fahnøe Clements pensionsal­der fra 65 til 67 år. Kilde: Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng
FOTO: ANDERS BROHUS Skal knokle to år merePoliti­kerne har haevet Ryan Fahnøe Clements pensionsal­der fra 65 til 67 år. Kilde: Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark