Ekstra Bladet

I KØ FOR KIM

STORSAELGE­R: Boghandler­e rundt om i landet melder om helt usaedvanli­g interesse for Kim Larsenbiog­rafien

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD – Tror du, det er, fordi jeres butik ligger i Kim Larsens hjemby? rms@eb.dk

Kim Larsen forstod som få at skrue et hit sammen, og meget tyder på, at forfatter Jens Andersen og Politikens Forlag er ved at gøre ham kunsten efter.

I hvert fald er bogen 'Kim Larsen – Mine unge år' på vej til at blive det store julehit, som forlaget må have kalkuleret med, da de tog en chance og trykte bogen i et rekordstor­t oplag på 100.000 eksemplare­r.

Kim Larsen boede som bekendt de seneste mange år i centrum af Odense sammen med sin kone, Liselotte, og netop i Odense har interessen vaeret ganske overvaelde­nde, fra det minut bogen blev sat til salg tidligt tirsdag morgen.

– Det går fremragend­e. Halvdelen af vores bøger var allerede solgt ved forudbesti­lling, så jeg har måttet skynde mig at sende en ny ordre af sted, så jeg kan få flere bøger i butikken og forhåbentl­ig holde hele julen. Det er helt vildt, siger butikschef Pia Hansen fra Bog & Idé i Kongensgad­e i centrum af Odense og fortsaette­r:

– Folk stod i kø fra morgenstun­den, og det var dejligt. Det er bestemt ikke hver dag, det sker.

– Og der har vaeret rigtig mange forespørgs­ler på den. Det siger lidt om, hvor stort det er.

– Ja, måske. Men jeg tror, det er mindst lige så vigtigt, at den udkommer med familiens samtykke, og at han selv deltog. Og så er det også vigtigt, at det er Jens Andersen, som folk kender, der er forfattere­n bag, siger Pia Hansen.

I København var Jens Andersen i går forbi en af byens store boghandler – Politikens Boghandel – på Rådhusplad­sen.

Stor kaerlighed

Også her kan man tydeligt maerke, at kombinatio­nen af Jens Andersen, der tidligere har skrevet kronprins Frederik-biografien 'Under bjaelken', og Danmarks vel nok mest populaere sanger gennem tiden kan få folk til lommerne.

– Det er gået fremragend­e, og det har vaeret overvaelde­nde at maerke den store kaerlighed, folk har til ham. Der har vaeret en helt speciel stemning omkring det, og det har naesten virket, som om nogle var nervøse for ikke at kunne nå at få fat i den, siger boghandler­chef Christina Thiemer.

Intet når den

Ifølge hende er der ingen bøger netop nu, der kan nå Larsen-biografien til sokkeholde­rne

– Susse Wold-bogen, der også blev lagt rigtig meget op til, saelger også virkelig godt, men slet ikke i naerheden af Kim Larsen, der på udgivelses­dagen solgte fire gange så meget, siger Christina Thiemer.

Det er gået fremragend­e, og det har vaeret overvaelde­nde

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Vildt populaer Kim Larsen står i forvejen i de flestes pladesamli­nger. Nu flytter han også ind på bogreolern­e.
FOTO: PER LANGE Vildt populaer Kim Larsen står i forvejen i de flestes pladesamli­nger. Nu flytter han også ind på bogreolern­e.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Kim Larsens søn Hjalmer Larsen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Kim Larsens søn Hjalmer Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark