Ekstra Bladet

Esthers mor graed da julehjaelp­en kom

Esther Hvolby er taknemmeli­g for den hjaelp, hendes familie fik af Dansk Folkehjael­p, mens hun voksede op

- THEA BERG JOHANSEN

Esther Hvolby har stor succes med sit arbejde som personlig traener, hun bor i en dejlig lejlighed i Aarhus sammen med sin kaereste og er meget glad for sin tilvaerels­e. Men hun har ikke altid haft det lige nemt.

23-årige Esther Hvolby voksede op i et hjem, hvor pengene var små, og hendes mor aldrig vidste, om der var råd til at holde jul.

– Hele min barndom har stået på overlevels­e, da min mor var enlig med fire børn, og der ingen far var i billedet, fortaeller Esther Hvolby.

Esther og hendes familie boede i Viby J ved Aarhus, moren der havde en gigtsygdom og fik førtidspen­sion. Derfor var pengene små, og der var mange ting, som familien ikke havde råd til.

– Man kunne godt se på vores tøj, at vi ikke havde så mange penge, fortaeller Esther.

– Vi fik mad, men det var den nemme og billige mad, og der var ikke råd til ferier og udflugter.

Mors humør var ikke verdens bedste

Op mod jul blev det virkelig tydeligt, at der ikke var mange penge at gøre godt med, og det satte sig sine spor i familien.

– Min mor var meget stresset, for hun var bekymret for, om vi havde råd til at holde jul, så hun var ikke i verdens bedste humør i november og december, fortaeller Esther, der forklarer, at Julehjaelp­en fra Dansk Folkehjael­p derfor gjorde en kolossal forskel.

Min mor var meget stresset, hun var bekymret for, om vi havde råd til at holde jul

– Man kan naesten ikke beskrive det med ord, hvor meget det betød.

– Alle var glade, så var der julegaver og en rigtig glad familie, fortaeller hun om det øjeblik, hvor familien fik at vide, at de ville modtage julehjaelp­en.

– Hvis jeg husker helt rigtigt, så fik min mor tårer i øjnene, hvilket hun ellers virkelig prøvede på aldrig at vise os børn, fortaeller Esther.

Det har virkelig betydet meget for Esther, at familien fik julehjaelp, isaer gavekortet til Sportmaste­r gjorde en stor forskel i hendes liv.

– Jeg er evigt taknemmeli­g.

Blev den sejeste i klassen

– Jeg husker så tydeligt, at vi altid fik et Sportmaste­rgavekort, og så fik jeg lov til at vaelge noget traeningst­øj, til når jeg skulle starte i skole igen.

– Dengang var jeg også en lille sportsnørd.

– Jeg elskede det, og jeg følte mig som den sejeste i klassen, fortaeller Esther, der har gjort sin sportsinte­resse til sin levevej.

Esthers interesse for sport har holdt ved, og i dag lever hun af at hjaelpe andre mennesker med deres traening.

Gjorde hvad hun kunne

– Jeg har en uddannelse, jeg er stolt af, og trods de små penge, vi havde at gøre godt med, da jeg var lille, har jeg formået at bygge mit eget liv op og fået stor succes med det.

– Jeg forsøger at hjaelpe min mor så godt, som jeg kan.

– Hun gjorde, hvad hun kunne for os børn, og jeg tror ikke, vi kunne have haft det bedre under omstaendig­hederne med pengene, fortaeller Esther.

– Jeg tror også, at det med vi fik så meget hjaelp, blandt andet gennem julehjaelp­en, har sat sine spor i mig, og det er nok også derfor, at jeg den dag i dag selv hjaelper andre med at blive glade for sig selv, fortaeller Esther, der arbejder som personlig traener i AL Studio i Åbyhøj i Aarhus.

Jeg vil gerne give igen

Gennem sit arbejde holder Esther arrangemen­ter til fordel for blandt andre Dansk Folkehjael­ps julehjaelp.

16. december holder hun en bootcamp, hvor man kan donere til Dansk Folkehjael­p eller vaere med til en traening, hvor der er en masse julehygge.

– Jeg så og maerkede hvor meget det betød for os,og det gør jo også, at jeg gerne vil give igen, siger hun.

 ?? PRIVATFOTO ?? – Jeg tror, at det med, at vi fik så meget hjaelp, har sat sine spor i mig, og det er nok også derfor, at jeg den dag i dag selv hjaelper andre med at blive glade for sig selv, fortaeller Esther Hvolvby (tv.), der arbejder som personlig traener i AL Studio i Åbyhøj.
PRIVATFOTO – Jeg tror, at det med, at vi fik så meget hjaelp, har sat sine spor i mig, og det er nok også derfor, at jeg den dag i dag selv hjaelper andre med at blive glade for sig selv, fortaeller Esther Hvolvby (tv.), der arbejder som personlig traener i AL Studio i Åbyhøj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark