Ekstra Bladet

STOR STÅHEJ

-

DET ER TYDELIGVIS et makvaerk. Den slags er selvfølgel­ig ikke nyt, når det gaelder traktater, som hele verden skal blive enige om.

Men når vi taler FN’s forkaetred­e migrations­traktat, er det saeregne åbenbart, at ingen synes at kunne blive enige om, hvad dens virkning reelt er.

VOKSENDE PROTESTER går på, at traktaten – som Danmark ifølge statsminis­ter Løkke underskriv­er på mandag i Marrakesh – på visse områder sidestille­r migranter med flygtninge. Altså at den fremmer indvandrin­g, multikultu­ralisme og parallelsa­mfund.

Ingen synes at kunne blive enige om, hvad dens virkning reelt er

Andre – herunder den danske regering – afviser dette og påpeger, at der i aftalen står, at den ikke er juridisk bindende. Dette får så atter andre til at stille de naturlige spørgsmål: Hvorfor skal den så skrives under? Og hvad nu hvis nogle dommere finder traktaten frem en dag og laener sig op ad den med en dom til følge?

I GÅRSDAGENS debat i Folketinge­t jamrede Dansk Folkeparti løs med det første synspunkt. Regeringen og Socialdemo­kratiet famlede rundt med det andet. Eksempelvi­s lykkedes det statsminis­teren på én gang at understreg­e, at Danmark ikke forpligter sig til noget og kan gøre, hvad vi vil, samtidig med at han mente, at andre lande forpligter sig til at gøre, hvad Danmark vil:

Nemlig at tage mod afviste migranter.

Lyder det ikke en anelse naivt? Danmark haevder sig selv og egen udlaending­epolitik. Ved en såkaldt stemmefork­laring. Hvilket dybest set er en erklaering, hvor Danmark forbeholde­r sig retten til ikke at rette sig efter migrations­traktaten. Mens andre forpligter sig fuldt ud?

DE ENKELTE STATER må åbenbart selv om, hvordan de gennemføre­r FN’s migrations­pagt. Bare de gør det. Men tror statsminis­teren, regeringen og socialdemo­kraterne virkelig, at Danmark sammen med en raekke andre EU-lande vil vaere ene om at benytte sig af stemmefork­laring?

Det bedste bud lige nu på konsekvens­erne af migrations­aftalen synes således at vaere: ingen. Hvilket som bekendt er en nyklassike­r, når man taler FN-aftaler.

DETTE VIL SKUFFE en del, der med Dansk Folkeparti har hidset sig op til en altomslutt­ende vrede på vegne af nationalst­aten. Vi taler alle dem, der på de sociale medier har fremmanet Danmarks endeligt på grund af denne globaliste­rnes pagt med godhedsind­ustrien.

Globaliste­r i godhedsind­ustrien vil til gengaeld vaere skuffede over at stå med et resultat, der for dem ligner den gode viljes fallit.

NÅR STØVET har lagt sig, står alle dermed, hvor de stod, da de begyndte at hvirvle det op. Inklusive migranter.

 ?? FOTO: JENS ASTRUP/RITZAU SCANPIX ?? På én gang lykkedes det Lars Løkke at understreg­e, at Danmark ikke forpligter sig til noget og kan gøre, hvad vi vil, samtidig med at han mente, at andre lande forpligter sig til at gøre, hvad Danmark vil.
FOTO: JENS ASTRUP/RITZAU SCANPIX På én gang lykkedes det Lars Løkke at understreg­e, at Danmark ikke forpligter sig til noget og kan gøre, hvad vi vil, samtidig med at han mente, at andre lande forpligter sig til at gøre, hvad Danmark vil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark