Ekstra Bladet

NU GALLER DET, STINE

-

NANTES (EKSTRA BLADET):

Efter nederlaget til Serbien er det en vindeller-forsvind-kamp, Danmark spiller i aften i mellemrund­en mod de franske verdensmes­tre. Taber vi, skal der mirakler og to fredage i en uge til for, at vi stadig skal kunne komme i en semifinale ved EM-slutrunden.

Danmark og Frankrig er begge gået til mellemrund­en med to point. To faerre end topholdet Rusland, som Danmark møder i naeste runde. Sidste kamp i mellemrund­en bliver for Danmarks vedkommend­e mod Montenegro, som er kommet over med nul point.

LANDSTRAEN­ER

Klavs Bruun er helt på det rene med, at Frankrig skal besejres, hvis drømmen om at nå frem til medaljekam­pene i Paris i naeste weekend skal gå i opfyldelse. Derfor satser han også hele butikken og stiller igen med anfører Stine Jørgensen, som ellers har vaeret skånet i de to seneste kampe mod Polen og Serbien.

Der bliver også brug for al den rutine, han kan skrabe sammen, for foruden det staerke franske hold venter der også modstand fra 10.000 tilskuere i den store XXL-hal i Nantes. Det kan blive en varm oplevelse.

FRANKRIG ER

en stor mundfuld, men de seneste to opgør mod EM-vaerterne har nu vaeret ganske jaevnbyrdi­ge. Danmark vandt tidligere i år i Golden League 24-21 over franskmaen­dene, mens det seneste opgør for to uger siden ved Møbelringe­n Cup i Norge endte med en smal fransk sejr på 22-20.

Vi har altså at gøre med to hold, der kender hinanden indgående, men til Frankrigs fordel taeller, at holdet er gennemruti­neret og vant til de her afgørende kampe ved slutrunder. Frankrig er stort set altid i medaljerne.

DET HAR

Klavs Bruun stadig til gode at prøve. Det er hans fjerde slutrunde med kvinderne, og det bedste resultat er en plads i semifinale­rne for to år siden i Sverige. Men det blev kun til lige ved og naesten.

Denne gang er han på togt med det i mine øjne bedste mandskab i hans regeringst­id. Men bundniveau­et er åbenbart voldsomt stort. De 17 tekniske fejl mod Serbien – heraf mange helt uprovokere­de – vidner i hvert fald om det.

TEKNISKE FEJL

var et gennemgåen­de tema i hans første år som landstraen­er. Men på det seneste er de blevet minimeret, og derfor var det en ren nedsmeltni­ng og taet på en regulaer katastrofe at opleve holdet mod Serbien. En kamp hvor også traeneren virkede handlingsl­ammet.

SÅDAN

vinder man ingen håndboldka­mpe på det her niveau. Men Klavs Bruun sagde i går, at han kunne se gløden i øjnene på sine spillere. Der er en plet, der skal vaskes af. Der er spillere som Sandra Toft, Anne Mette Hansen og Mette Tranborg, der skal rejse sig. Det kan de så passende gøre mod Frankrig i en kamp, som har alle de ingrediens­er, der skal bruges til en gyser.

Jan Jensen EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark