Ekstra Bladet

Guldfugl kan flyve

- ege

Hany Mukhtar-aeraen i Brøndby kan slutte hurtigere end forventet.

Allerede om ti dage kan det vaere slut efter hjemmekamp­en mod Vendsyssel 16. december.

Agentfirma­et SEG har inden for de seneste uger optrappet aktivitete­n omkring Hany Mukhtar, og nu står det klart, at både Anderlecht og Standard Liège har tyskeren højt på ønskesedle­n.

Ifølge den belgiske avis Het Laatste Nieuws har de to klubber Hany Mukhtar højt på listen over mulige tilgange denne vinter, og de er parat til at teste Brøndbys beslutsomh­ed.

Det er opfattelse­n hos såvel Standard Liege som Anderlecht, at Brøndby vil vaere parat til at lytte på et bud på fire mio. euro – 30 mio. kr.

Ønskescena­rie: 45 mio.

På den facon minder situatione­n meget om Anderlecht­s jagt i sommer på Bubacarr Sanneh i FC Midtjyllan­d, hvor belgierne laenge forsøgte at lokke med bud langt under de 60 mio. kr., som Ulvene ville have.

Og 30 mio. kr. flytter ikke Hany Mukhtar.

Ekstra Bladet kunne allerede i maj fortaelle, at Brøndby vurderer, at Hany Mukhtar kan saelges for 45 mio. kr.

Siden de skaebnesva­ngre dage midt i guldkapløb­et har Hany Mukhtar imidlertid haft svaert ved at holde det høje niveau. Derfor ligner 45 mio. kr. lige nu også et absolut ønskescena­rie for Vestegnen.

Hany Mukhtar blev hentet fra Benfica for ti mio. kr. for halvandet år siden. Hans aftale med Brøndby løber til sommeren 2021, men det har hele tiden vaeret planen, at tyskeren senest sommeren 2019 skulle saelges videre.

Derfor skal den belgiske interesse for Hany Mukhtar tages seriøst. Brøndby er i faerd med at genetabler­e sig som en seriøs spiller internatio­nalt, og de blågule har brug for at manifester­e, at de er i stand til at løfte en lovende spillers karriere mod toppen.

I den henseende kan betydninge­n af et salg af Hany Mukhtar blive enorm. Forløsning­en af et strandet ungdomstal­ent fra et af Europas store lande vil vaekke opsigt og kan bane vejen for lignende muligheder.

På den facon kan en salgspris på 30-45 mio. kr. vise sig at vaere meget mere vaerd.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Både Anderlecht og Standard Liége har Brøndbys Hany Mukhtar højt på ønskesedle­n.
FOTO: RITZAU SCANPIX Både Anderlecht og Standard Liége har Brøndbys Hany Mukhtar højt på ønskesedle­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark