Ekstra Bladet

HER FORSKER DE I SMITSOMME HUSDYR-SYGDOMME

- Lsp@eb.dk

forsket i så smitsomme sygdomme, at man ved forkert håndtering og en stor portion uforsigtig­hed kan udgøre en sikkerheds­risiko for dyr med klove i hele Danmark.

Derfor er der også normalt en sikkerheds­zone på 100 meter ude i vandet fra Lindholms kyst. I går fik de danske medier, og dermed danskerne, alligevel lov til at gå i land på den berømte ø.

Men af sikkerheds­maessige hensyn måtte pressen ikke komme ind i de mange bygninger. Man kunne få lov til at stå udenfor i kulden og vinden og spejde efter faergen til Sjaelland, det forjaetted­e land, hvor økuller er noget, andre får.

Siden 1926

er der blevet forsket i smitsomme husdyr-sygdomme på Lindholm. Øen blev valgt til forskning, da den lå så isoleret, at man dengang regnede med, at ingen dyr på fastlandet ville blive udsat for smitte.

Efterhånde­n konstatere­de

forskerne, at de mange sygdomme, de forskede i, var luftbårne, og der blev ivaerksat nye sikkerheds­foranstalt­ninger. Blandt andet er de mange bygninger på øen så godt isolerede, at smitten ikke kan komme ud. Der er også flere døre og sluser, så personale ikke kan tage smitten med rundt i de forskellig­e laboratori­er.

Lindholm er på

syv hektar, og naesten hver plet på øen er bebygget eller asfalteret. Der er 7000 kvadratmet­er laboratori­er, 3000 kvadratmet­er kontorer og 2000 kvadratmet­er stalde.

Der er 3,6 kilometer

fra Lindholm til Kalvehave, som er byen, hvor faergerne Virus og M7F Ulvesund sejler til og fra.

Der er 40 medarbejde­re

på Lindholm, og de kommer alle til og fra øen med faerge.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark