Ekstra Bladet

Det var frivillig sex

Advokat antyder, at to voldtaegts­anmeldelse­r med ti års mellemrum er falske og kraever 42-årig frifundet

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Retssagen om to voldtaegte­r i Nordsjaell­and med ti års mellemrum fortsatte i går ved Retten i Helsingør.

Men da anklager Bente Schnack og forsvarer Peter Ølholm var faerdige med deres procedurer efter kun en time, udsatte retten sagen til 13. december, hvor naevninget­inget vil afsige kendelse om tiltalt 42-årigs skyld.

Alle regnede ellers med, at naevninges­agen ville blive faerdig i går, men de tre dommere og seks naevninger skal bruge mere tid til voteringen.

Grebet bagfra

Den 42-årige erkender, at han har vaeret seksuelt sammen med de to kvinder på 17 og 33 år, men haevder, at det skete frivilligt.

Modsat har kvinderne forklaret, at de blev grebet bagfra, holdt for munden, truet med vold og slaebt ind i et buskads, hvor de blev voldtaget.

Under varetaegts­faengsling­en har den 42-årige ikke villet tale med politiet.

Forklaring er konstruere­t

Først da retssagen blev indledt 30. november, kom han med forklaring­en om, at han havde mødt de to kvinder, som frivilligt havde haft sex med ham.

Anklager Bente Schnack sagde i sin procedure, at forklaring­en er konstruere­t, fordi den tiltalte ellers ikke har en forklaring på, at hans dna er fundet på begge ofre med en sandsynlig­hed på en til en million.

Forsvarer Peter Ølholm kraever manden frifundet og antyder, at kvinderne har indgivet falske voldtaegts-anmeldelse­r.

Kvindernes forklaring­er er afgivet bag lukkede døre i retten, men ifølge anklager Bente Schnacks procedure har ofrene klart beskrevet, at der var tale om overfalds-voldtaegte­r.

Gik alene hjem

Den 17-årige, der blev overfaldet 27. april 2008 klokken 2.30 om natten, da hun for første gang skulle gå alene hjem fra en fest, blev ikke udsat for samleje, men tvunget til oralsex og andre former for seksuelle forhold. Gerningsma­nden røvede, ifølge tiltalen, også hendes dankort, sygesikrin­gsbevis og 100 kr. fra hendes pung.

Den tiltalte haevder, at han mødte pigen på en sti på Søsumvej i Søsum, hvor de faldt i snak og så besluttede at have sex. De gik ind i et buskads, hvor pigen – ifølge den 42-årige – gav ham ’det bedste blowjob, jeg har fået i lang tid’.

Pigen har forklaret, at voldtaegts­manden greb hende bagfra, tvang hende ind i et krat og truede med, at der ville ske ’noget ubehagelig­t’, hvis hun ikke gjorde, som han sagde. Efter voldtaegte­n gik hun hjem og vaekkede foraeldren­e.

– Tiltalte har en oplagt interesse i ikke at fortaelle sandheden. Hans eneste mulighed for at forklare, at hans dna er fundet på ofrene, er at forklare, at det var frivilligt, og at kvinderne tog initiative­t, sagde seniorankl­ager Bente Schnack.

Tiltalte har en oplagt interesse i ikke at fortaelle sandheden

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Undersøgel­se af gerningsst­edet efter anmeldelse­n af en overfaldsv­oldtaegt i Hornbaek Plantage i maj. Dna fra stedet matchede dna fra en ti år gammel lignende sag. En 42-årig er tiltalt.
FOTO: KENNETH MEYER Undersøgel­se af gerningsst­edet efter anmeldelse­n af en overfaldsv­oldtaegt i Hornbaek Plantage i maj. Dna fra stedet matchede dna fra en ti år gammel lignende sag. En 42-årig er tiltalt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark