Ekstra Bladet

Indberette­r Bayern München

-

Det er en del af den kyniske fodboldhve­rdag for Right to Dream, at andre prøver at stjaele deres talenter og score hurtige penge på unge afrikanske drenge.

Men nu har FC Nordsjaell­and-ejer Tom Vernon bedt om FIFA’s hjaelp i dette fodboldens vilde vesten.

Helt konkret har Right to Dream, der ejer den nordsjaell­andske Superligak­lub, valgt at indberette Bayern München til FIFA.

I sommeren 2017 havde den sydtyske storklub to unge spillere fra Right to Dream til prøvetraen­ing, men det vidste ingen i Right to Dream noget om. De opdagede det ved et tilfaelde.

Erkendt fejltrin

Bag prøvetraen­ingen stod det netvaerk, som ifølge Right to Dream gør alt for at knuse dem.

– Vi mener ikke, at Bayern München er en del af det netvaerk, men de er blevet brugt af det, sagde Right to Dreams juraansvar­lige, Phil Radley, på pressekonf­erencen i Farum. Det er naturligvi­s i strid med FIFA’s regler at hive mindreårig­e spillere til prøvetraen­ing uden accept, og det gjorde Right to Dream Bayern München opmaerksom på.

Der har vaeret møder mellem parterne. Tyskerne har erkendt deres fejltrin, men tilsynelad­ende taget lidt for let på sagen. Right to Dream er i hvert fald nu gået til FIFA.

Kan ende med straf

Det kan ende med en straf til både Bayern München og de to spillere, men ikke til bagmaenden­e, der arrangered­e prøvetraen­ingen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var en af de to spillere Kamal Sowah, som efter kontraktud­løb med Right to Dream i januar underskrev en aftale med Premier League-klubben Leicester.

Den 18-årige midtbanesp­iller er aktuelt udlånt til Oud-Heverlee Leuven i den naestbedst­e belgiske raekke. gisle

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark