Ekstra Bladet

Mirakelmag­eren Michelsen: Har ikke aendret det fjerneste

-

Jakob Michelsen stod i Esbjerg med sit lille papir med håndskrevn­e noter og skulle på ny forklare et nederlag.

I en sidebemaer­kning naevnte han, at han med fare for at lyde som komiske Ali ville holde fast i, at OB skabte chancer nok til at vinde og havde fortjent langt flere point, end virkelighe­den bød på. Altså den klassiske forklaring om stolpe-ud.

Det skulle vise sig, at komiske Ali forvandled­e sig til mirakelmag­eren Michelsen. For OB har ikke tabt siden den fredag midt i september og indtager nu tredjeplad­sen i Superligae­n.

– Sådan er fodbold så sort/hvidt. Jeg har gjort en dyd ud af at gøre tingene på min måde og den samme måde, siden jeg tiltrådte i OB. Jeg aendrede ikke det fjerneste i hverdagen efter vores dårlige indledning på saesonen, for det ville vaere at erkende, man ikke tror på det, man selv har gang i. Hvem skulle så tro på det, spørger Jakob Michelsen.

En af de ting, som Jakob Michelsen alligevel hurtigt aendrede i Odense, var spilsystem­et. Efter den raedselsfu­lde indledning på saesonen, hvor målene vaeltede ind, sadlede Michelsen om til 3-5-2 med de klassiske wingbacks og et defensivt anker på midten bag flere offensive folk.

Møder FCM i aften

Derudover er der skiftet ud blandt lederne i truppen, hvor Kenneth Emil Petersen og Rasmus Festersen er røget helt ud i kulden, samtidig med at nyindkøben­e har overtaget baerende roller.

– Systemskif­tet er en del af forklaring­en. Defensivt har det givet meget at få Ramon Leeuwin ind i et tremandsfo­rsvar, hvor Jeppe Tverskov virkelig også er steppet op. Vi lukkede 10 mål ind i de første fem kampe. Siden har vi lukket otte ind i 13 kampe. Det har givet et fundament at bygge på, siger cheftraene­ren.

– Derudover er Janus Drachmann og Bashkim Kadrii virkelig taget ledende roller, og Drachmann er også blevet anfører. Saerligt Kadrii kom sent ind i truppen, og vi manglede den Xfaktor i angrebet, som han har.

– Nu er vi inde i en positiv spiral, og så er der pludselig ingen, der leder efter hullerne i osten. Men hvordan ser tingene ud efter 26 runder eller til sommer? Nu bliver vi i hvert fald matchet maksimalt på udebane mod FC Midtjyllan­d, og vi er allerede meget klogere efter den kamp.

Nu er vi inde i en positiv spiral, og så er der pludselig ingen, der leder efter hullerne i osten

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Nu er vi inde i en positiv spiral, og så er der pludselig ingen, der leder efter hullerne i osten, siger OB’s cheftraene­r, Jakob Michelsen.
FOTO: JENS DRESLING – Nu er vi inde i en positiv spiral, og så er der pludselig ingen, der leder efter hullerne i osten, siger OB’s cheftraene­r, Jakob Michelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark