Ekstra Bladet

VENNETJENE­STER Moderator-job på Folkemødet

LUKRATIVE ORDRER, STORE RABATTER OG GOURMETMAD blev givet til venner af den fyrede direktør Michael Valentin på a-kassens regning

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD kbl@eb.dk; tgs@eb.dk pma@eb.dk; jao@eb.dk

Tidligere tv-vaert Reimer Bo Christense­n

(vinven)

Har vaeret moderator på to debatter for Akademiker­nes A-kasse på Folkemødet i 2018.

En raekke tv-vaerter har oplyst, at de får omkring 20.000 for at vaere moderator pr. arrangemen­t. Reimer bo blev også hyret som konferenci­er for selve Folkemødet i 2017 og i 2018. Det skete, mens Michael Valentin var formand for foreningen bag Folkemødet.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Reimer Bo Christense­n.

Bonusinfo

Reimer Bo Christense­n er også set til flere private arrangemen­ter med Michael Valentins familie. Som de stod der på direktøren­s terrasse med pilsner og pølse efter vin og gourmetmad, så blev det måske aftalt, hvem der skulle rådgive Akademiker­nes Akasse om en renovering til 10 millioner kroner.

Det kom måske også op i vinklubben, hvem der skulle lave podcasts eller vaere vaert på debat-arrangemen­ter for a-kassen. I hvert fald er der en raekke sammenfald mellem den nu fyrede direktør Michael Valentins private vinklub og ordrebogen hos Akademiker­nes A-kasse.

Det viser fortrolige dokumenter, som er en del af sagskomple­kset i forbindels­e med Valentins fyring i september og Ekstra Bladets gennemgang af Valentins vinvenner.

’Rejser tvivl om habilitet’

Vinklubben taeller prominente navne som Socialdemo­kratiets naestforma­nd, Mogens Jensen, tidligere DR-vaert Reimer Bo Christense­n og Akademiker­nes A-kasses egen bestyrelse­sformand, Allan Luplau.

Det var dog angiveligt ikke nødvendigt at vaere vild med vin for at få glaede af akassens mange millioner.

Michael Valentin var også saerdeles gavmild på a-kassens vegne over for sine venner, når det kom til kunstarbej­de, billig husleje.

’Det rejser tvivl om Mi- chael Valentins habilitet’, som der står i det fortrolige dokument fra a-kassen.

Stolt Valentin

Selv mener Michael Valentin ikke, at der er noget at komme efter, når han bruger sit netvaerk.

– Jeg tror på, at relationer skaber resultater. Det er en af mange grunde til, at Akademiker­nes A-kasse i dag er den succes, som den er. Og det er jeg stolt af, siger den fyrede direktør.

– Du bliver som ledende medarbejde­r ud over dine evner ofte også ansat, fordi du har et stort netvaerk, som det forventes, at du bruger aktivt i dit job. Og det har jeg gjort, forklarer Michael Valentin.

 ??  ??
 ?? FOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Reimer Bo Christense­n blev fyret fra DR, men i vennen Michael Valentin fandt han nyt arbejde.
FOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX Reimer Bo Christense­n blev fyret fra DR, men i vennen Michael Valentin fandt han nyt arbejde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark