Ekstra Bladet

Tiden råber på torsk

Hvem skal vaere Ekstra Bladets Nytårstors­k 2018?

- Hagar@eb.dk

Anders Samuelsen er ikke bare Danmarks udenrigsmi­nister og leder af Liberal Alliance. Han er muligvis også Danmarkshi­storiens mest kompetente nytårstors­k.

Med en overvaelde­nde margin kårede laeserne ham til Ekstra Bladets Nytårstors­k 2017. Mere end 1300 stemmer var der ned til davaerende miljø- og fødevaremi­nister Esben Lunde Larsen (V) på andenplads­en, og han havde ellers gjort en naesten overmennes­kelig indsats for at score den store fisk.

Det rakte bare ikke til at slå Anders Samuelsens stålsatte praestatio­n.

Ydmyg og stolt

Uheldigvis havde udenrigsmi­nisteren vaeret så ubetaenkso­m at rejse til Norge, da torsken skulle afleveres. Den blev lagt på køl, så han i stedet fik den overrakt på årets første dag undervejs til dronningen­s nytårstaff­el på Amalienbor­g.

Men de glade nyheder havde han allerede fået på telefonen:

– Jeg føler mig både ydmyg og stolt, når jeg ser på den raekke af store personligh­eder, der tidligere er blevet kåret til Ekstra Bladets Nytårstors­k. Folk som Uffe Ellemann, Poul Nyrup og Helle Thorning, sagde Anders Samuelsen med en naesten hørbar klump i halsen.

– Og Lars Løkke.

– Og Lars Løkke, ja. Han er vel sur over, at han ikke har fået den i år.

– Det vil jeg tro. Benhård

Og det var han. For tre uger siden skrev statsminis­teren på Twitter:

’Ved godt, man ikke kan vinde hvert år, men sidste år blev jeg end ikke nomineret! Bad news og kaempe skuffelse. Man mister jo sin barnetro på printmedie­r’.

Men det kan ikke nytte noget. Lars Løkkes praestatio­n i 2017 kunne ikke overstråle den indsats, som de ti nominerede stod for.

Heraf var fem af dem i øvrigt ministre udnaevnt af Lars Løkke selv, så smagte da lidt af fisk.

De kommende dage vil vise, om Lars Løkke i år har tilkaempet sig en plads. Den stolte Anders Samuelsen bedyrede i øvrigt, at også han ville gå efter at vinde torsken igen, og i det hele taget har mange lagt sig i selen, så konkurrenc­en også i år er benhård.

Afstemning

det I morgen praesenter­er vi den første kandidat, og ni vil følge efter. Alle har de fortjent den store haeder, og du, kaere laeser, bestemmer, hvem der ved årets udgang vil få lov til at stå med kaempefisk­en.

Vi bringer en stemmesedd­el i avisen, du vil også kunne stemme på nettet, og du kan vinde fine praemier.

At blive Ekstra Bladets Nytårstors­k kraever noget ganske saerligt. Se bare på listen ved disse linjer.

Det er jo naermest, så det svier i øjnene, ikke? En alternativ og ret kikset udgave af Danmarks nyere historie.

Maendene fylder mest på listen. Den kendsgerni­ng har hvert år givet min elskelige hustru anledning til at påstå, at det ganske nøje afspejler fordelinge­n af idioti mellem kønnene.

På årets sidste dag kan du se, hvem der er Ekstra Bladets Nytårstors­k 2018, som ud over den store haeder og den naesten lige så store torsk vil få Morten Ingemanns originalte­gning og to flasker braendevin.

Nøj, hvor bliver det spaendende.

Jeg føler mig både ydmyg og stolt, når jeg ser på den raekke af store personligh­eder, der tidligere er blevet kåret til Ekstra Bladets Nytårstors­k

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? En stolt vinder Muligvis historiens mest kompetente nytårstors­k modtager på årets første dag det saerdeles synlige bevis på den store haeder.
FOTO: JONAS OLUFSON En stolt vinder Muligvis historiens mest kompetente nytårstors­k modtager på årets første dag det saerdeles synlige bevis på den store haeder.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark