Ekstra Bladet

FAERDIG SOM EJE

- PETER JEPPESEN CHRISTIAN KLOSTER

Den skandaleom­bruste hushandler Peter Norvig må ikke laengere kalde sig ejendomsma­egler. Det har Københavns Byret for nylig slået fast dom, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Gennem en årraekke har Ekstra Bladet afsløret, hvordan Peter Norvig og hans ejendomsma­egler-selskab Living Homes igen og igen har fået påtaler og rekordstor­e bøder på over

At få frataget retten til at kalde sig ejendomsma­egler er den alvorligst­e sanktion, der kan gives

100.000 kroner.

Men nu er faelden altså for alvor klappet, og ifølge advokat fra Lund Elmer Sandager Henrik Høpner, der specialise­ret i fast ejendom, er det en alvorlig sanktion:

– At få frataget retten til at kalde sig ejendomsma­egler er den alvorligst­e sanktion, der kan gives. Overhovede­t. Bøder kan du betale dig fra, men at få sådan en sanktion svarer jo til, at en advokat mister sin bestalling, siger han.

Decideret ulovligt

Gennem årene har Norvig igen og igen undladt rettidigt at tilbagefør­e folks depositumm­er, når hushandler er gået i vasken. Noget, som er decideret ulovligt, for pengene tilhører ikke ham.

Han har gang på gang fået besked på at stramme op, men nej.

Baggrunden for den faeldende dom er også, at Peter Norvig i forbindels­e med en ejendomsha­ndel havde kraevet at få indbetalt et depositum.

Men da køberen alligevel ikke ønskede at gennemføre

Sådan en sanktion svarer jo til, at en advokat mister sin bestalling

handlen, skulle han vente i flere uger på at få sine 68.750 indbetalte kroner retur.

I strid med reglerne

Faktisk skulle han rykke fra 16. november 2016 til 6. december 2016, før pengene blev tilbagebet­alt.

Sagen har vaeret behandlet i Erhvervsst­yrelsens Disciplina­ernaevnet for Ejendomsma­eglere, som konkludere­r, at Norvig og Living Homes atter har handlet lodret i strid med reglerne.

Naevnet har fået nok

Naevnet har senest idømt ham en bøde på 75.000 kroner, mens Living Homes er blevet tildelt en bøde på 200.000 kroner.

 ?? FOTO: RUMLE SKAFTE/RITZAU SCANPIX ?? Så gik den ikke laengerePe­ter Norvig har igen og igen vaeret på kant med sine kunder.
FOTO: RUMLE SKAFTE/RITZAU SCANPIX Så gik den ikke laengerePe­ter Norvig har igen og igen vaeret på kant med sine kunder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark