Ekstra Bladet

Rusland er klar til Danmark

Stine Jørgensen deltog ikke i et eneste sekund af traeningen i Frankrig i går – til gengaeld fik hun talt ud med sportspsyk­ologen

-

NANTES (Ekstra Bladet): Stine Jørgensen rørte ikke en finger i går.

Kaptajnen deltog til gengaeld i en hel del walk & talk med Klavs Bruun Jørgensen, der naermest var i larmende godt humør dagen før endnu en skaebnekam­p.

Siden blev mimikken lagt i mere alvorlige folder i Jean Vincent-hallen, hvor anføreren Stine Jørgensen i 20 minutter snakkede dybt med DHF’s medbragte sportspsyk­olog Anders Flemming Bendixen.

Skåner knaeet

Resultatet af den konsultati­on kender kun de to, men eftersom Stine Jørgensen hverken løb, cyklede eller på anden vis var i aktion, er hun nok ikke tiltaenkt den helt store rolle mod russerne mandag aften.

Anføreren traenede med lørdag, men det meniskoper­erede knae skal skånes. Til gengaeld er truppen sygdomsfri, efter Laerke Nolsøe og Mathilde Hylleberg tilbragte lørdag hjemme på hotellet med varierende udgaver af et maveonde, som Anne Cecilie la Cour og landstraen­eren tidligere på turnéen har døjet med.

– Jeg havde bare lidt knas med maven. Jeg har ikke kastet op, men min mave vendte sig lidt, når jeg skulle spise.

– Jeg har nu spist okay, har ikke haft feber, og jeg er på toppen igen, siger NFHfløjen Laerke Nolsøe, der holdt sig på vaerelset.

– Det var nu mest for ikke at smitte nogle af de andre, så jeg tog en dag alene på vaerelset. Jeg har det rigtigt fint nu, siger venstreflø­jen, der åbenbart har undgået at bringe smitten videre til vaerelsesk­ammeraten Kristina Jørgensen.

– Laegen kiggede på mig og vurderede, at det var der ikke fare for. Men vi har selvfølgel­ig passet på hende.

En forrygende oplevelse

Slutrunded­ebutanten har uanset resultatet af de to – formentlig – sidste kampe haft en forrygende oplevelse i det franske.

– Det er en overvaelde­nde fed oplevelse. Jeg tager alt med, jeg overhovede­t kan – og suger til mig. Der er mange indtryk, og det har vaeret laererigt.

– Alt i alt en virkelig god oplevelse so far, jeg nyder hver eneste dag og er glad for, at jeg får lov til at vaere med, konstatere­r Laerke Nolsøe. Igen var det de to store stjerner, Daria Dmitrieva og Anna Vyakhireva, der første an, da Rusland slog Serbien 29-25 ved EM i Frankrig i går.

Danmark møder i aften netop Rusland i en kamp, hvor kun en sejr taeller, hvis Klavs Bruun Jørgensens tropper skal bevare håbet om en plads i semifinale­n.

Et haederligt nederlag

Serbien fulgte med russerne til 9-9, men derfra overtog det boldbegave­de russiske hold kontrollen.

Dmitrieva og Vyakhireva, som udgør totredjede­le af den russiske bagkaede, scorede ikke alene henholdsvi­s syv og seks mål. De lagde også op til utallige andre.

Jeg har nu spist okay, har ikke haft feber, og jeg er på toppen igen

I de sidste ti minutter satte den russiske traener, Evgenii Trefilov, sin b-kaede på banen

Undervejs i anden halvleg var føringen oppe på seks mål. Sejren var aldrig i fare og i de sidste ti minutter satte den russiske traener, Evgenii Trefilov, sin bkaede på banen.

Serberne slap med et haederligt nederlag på 29-25.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark