Ekstra Bladet

DOBBELTDRA­B:

– Hun var sådan en, man altid gav et knus, lyder det fra beboere på halvøen Helnaes om den 74-årige Hannelore Bess, der blev myrdet på sin gård sammen med en 37-årig mand

- JOSEPHINE FONTENAY LINETTE K. JESPERSEN JULIE TERMANSEN METTE FLECKNER

Kriminalte­knikere arbejdede stadig i går på den idylliske firelaenge­de gård Bogaarden på Helnaes ved Fyn efter et blodigt dobbeltdra­b søndag.

Her blev gårdens ejer, den 74-årige Hannelore Bess – blot kaldet Hanne – stukket ihjel med flere knivstik. Ifølge politiets sigtelse var drabsmande­n en psykisk uligevaegt­ig mand, som havde lejet sig ind på gården.

Også en 37-årig familiefar blev draebt ved gården, da han kom for at aflevere braende. 24 knivstik tog livet af ham.

Dobbeltdra­bet fandt sted samme dag, som halvøens beboere var optaget af julemarked­er og tartelet-fest i Helnaes By.

Det var også tilfaeldet for den 82-årige Anne Lise Larsen, som bor to kilometer fra gerningsst­edet. Derfor opdagede hun først sent ud på søndagen, at noget var helt galt, da hendes bekymrede familiemed­lemmer ringede, fordi de på netmedier havde laest om det frygtelige, der var sket på Helnaes.

En meget varm person

Anne Lise Larsen fortaeller om Hanne fra Bogaarden:

– Hun deltog i og arrangered­e faellesspi­sninger og spillede dilettant-teater. Hun var en meget varm person, en, man altid gav et knus, når man mødte hende. Jeg holdt meget af hende.

Anne Lises mand, Christian, på 89, siger:

– Vi ved, at der boede en hos hende – en logerende. Men vi har aldrig rigtigt set noget til ham. Det er maerkeligt, for vi kender alle sammen hinanden her på øen. Det er frygteligt, når sådan noget sker. Vi er meget berørte.

Anders Sørensen fra antikforre­tningen på Helnaes kender en del til Hannelore Bess’ baggrund. Han fortaeller, at hun og hendes mand var fra Tyskland, hvor de i Frankfurt drev en butik med blandt andet modelflyve­maskiner og modeltog.

Kom som turister

Parret kom oprindelig­t til Helnaes som turister i sin tid og forelskede sig i øen.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN. ?? Anne Lise Larsen og manden Christian er meget berørte over dobbeltdra­bet på Bogaarden. De kendte offeret Hannelore Bess godt.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN. Anne Lise Larsen og manden Christian er meget berørte over dobbeltdra­bet på Bogaarden. De kendte offeret Hannelore Bess godt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark