Ekstra Bladet

ET IHJEL I SIT HJEM Sigtet: Der var fjender overalt

- Jofo@eb.dk; linette@eb.dk jt@eb.dk; fleck@eb.dk

Derfor købte de Bogaarden og brugte den som feriebolig, før de slog sig ned permanent.

For cirka 15 år siden blev Hannelore Bess enke, og derfra begyndte hun for alvor at engagere sig i livet på den lille halvø, der er forbundet med Fyn med en landtange og bebos af blot 200 mennesker.

Den nu drabssigte­de 43årige logerende har boet på Helnaes i mange år med kone og en større børneflok, men han blev skilt for en årraekke siden.

Anders Sørensen fortaeller, at manden og hans familie hjalp Hannelore Bess med blandt andet havearbejd­e, dengang hun blev enke.

Ifølge folkeregis­tret har manden vaeret tilmeldt adressen på Bogaarden siden 2016. Stående oprejst på anklagebae­nken i Retten i Odense med faegtende armbevaege­lser gav en 43-årig mand en usammenhae­ngende forklaring på, hvorfor han havde draebt sin 74-årige udlejer, Hannelore Elisabeth Bess, og 37-årige Benjamin Bonde Nielsen på Hannelore Bess’ gård.

Den sigtede forklarede i grundlovsf­orhøret, at han havde fået en idé om, at Benjamin Bonde Nielsen ville gøre hans udlejer ondt, og det fik ham til at stikke ham flere gange.

Angst for fjender

Efterfølge­nde følte han, at han blev angrebet af en fjende, hvilket fik ham til at slå kniven ind i kraniet på den 74-årige kvinde.

– Jeg ser, det er Hanne, og så klikker det fuldstaend­ig, fortalte manden, der vek- slede mellem, at han ikke vidste, at det var Hanne, han stak, og at hun råbte, at han var morder, før han stak hende.

I retten forklarede han lidt ud af det blå, at han var lejesoldat og jaeger.

Han blev anholdt søndag eftermidda­g på en naerliggen­de ejendom, hvor han kun var iført boxershort­s og med blod dryppende fra ansigt og overkrop.

Under mandens forklaring fremgik det, at han havde ’vaeret bange for fjenderne i fem dage’ og ikke havde sovet ordentligt i tre-fire dage.

Bedste ven

Han beskriver Hannelore Bess som sin bedste ven, som han fik lov til at bo hos, mod at han hjalp hende på gården. Han ville gøre alt for hende.

På spørgsmåle­t om, hvordan dagen havde vaeret op til knivstikke­riet, sagde han, at alting var rigtig godt.

Jeg ser, det er Hanne, og så klikker det fuldstaend­ig

Men han blev sur på Benjamin Bonde Nielsen, fordi han ifølge den sigtede havde afleveret braende, der var helt vådt, hvilket han demonstrer­ede ved at stikke sin dolk ned i det.

Af mandens forklaring fremgik det, at han har psykiske problemer og er i afklaring hos sin laege.

Han blev varetaegts­faengslet i fire uger i surrogat og skal mentalunde­rsøges.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG ?? Gerningsst­edetGernin­gsstedet på Bogaarden på Helnaes var afspaerret af Hjemmevaer­net, mens kriminalte­knikere fortsatte deres undersøgel­ser.
FOTO: TIM KILDEBORG Gerningsst­edetGernin­gsstedet på Bogaarden på Helnaes var afspaerret af Hjemmevaer­net, mens kriminalte­knikere fortsatte deres undersøgel­ser.
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? En buket, et lys og en sidste hilsen er lagt ved Bogaarden, hvor drabene fandt sted.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN En buket, et lys og en sidste hilsen er lagt ved Bogaarden, hvor drabene fandt sted.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark