Ekstra Bladet

Forbrugerr­ådet: Et stort problem

-

– Det her er et stort problem, siger Troels Holmberg, der er seniorøkon­om i Forbrugerr­ådet Taenk, om den udenlandsk­e svindel. Han er også medlem af Pengeinsti­tutankenae­vnet, men har ikke behandlet den aktuelle sag.

Ofte fortaeller forbrugern­e nøjagtig samme historie, som pensionist­parret oplevede. Alligevel er nogle banker hurtige til at afvise kravene, fordi chip og pinkode er brugt under svindlen.

– Det virker altså, som om nogle banker er meget hårde i filten og har en tendens til bare at afvise det hele, fordi så er der nok nogle kunder, der giver op.

Vildlednin­g

– Det er meget uklaedelig­t. Og jeg håber, at vi kan få aendret kursen, så der stilles større krav til, hvad bankerne skal gøre, når kunderne klager i den her type af sager, lyder det fra Troels Holmberg.

– Det er efter min mening vildlednin­g, når nogle banker afviser kunderne med, at der er brugt chip og pinkode. Og at beløbet er bogført korrekt. Det løfter ikke nødvendigv­is bevisbyrde­n efter betalingsl­oven at nøjes med at konstatere det.

Rådets opfordring til branchen er, at bankerne i stedet bruger kraefterne anderledes.

– Jeg mener, at der bliver stillet alt for høje krav til forbrugern­es bevisbyrde. Der må bankerne sende regningen retur i systemet, så den kan havne hos den udenlandsk­e indløser, som har de her banditter som kunder.

– Det er jo også indløseren i for eksempel Spanien, der rent praktisk kan traekke pengene tilbage fra bandittern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark