Ekstra Bladet

LTF solgte hash i baggård

Med håndtegn, symboler og vagter blev LTF ført videre efter forbud, mener politiet

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Politiet har nu rejst den første sag om fortsat drift af banden Loyal To Familia, siden politiet 4. september foreløbig forbød LTF.

Det er tre LTF’ere fra Nordsjaell­and, som til januar naeste år stilles for retten i Helsingør, hvor de er tiltalt for at have videreført en forbudt forening. De naegter sig skyldige.

Det kan straffes med op til to års faengsel, og i forarbejde­rne til den nye lov skal en overtraede­lse første gang straffes med 40 dages faengsel.

Brugte LTF-håndtegn

Ifølge tiltalen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, opholdt de tre LTF’ere sig adskillige gange i en baggård bag spillested­et Chancen i Nivå Centeret i Nivå frem til 20. september kl. 20.15, hvor de blev anholdt.

Anklageskr­iftet beskriver, at de videreført­e LTF ved at bruge de håndtegn, som LTF benytter, ligesom de var iført beklaednin­g med maerket ’F’, som politiet mener erstatter ’LTF’.

Politiet mener også, at de fra stedet ’foretog LTF-relaterede aktivitete­r i form af salg af hash’, og at de benyttede vagter til at advare mod politiet med.

En af de tiltalte, 20 år, var i besiddelse af godt 11 gram hash til videresag, og i bilen, som de tre blev anholdt i, lå der endvidere knap 13 gram hash.

Politiet fandt tre sorte kasketter med et hvidt ’F’ i bilen.

Lav profil

Politiet havde i nogen tid holdt øje med området ved Nivå Centeret for at se, om LTF kørte videre efter forbuddet.

– Vi kender baggården som et sted, hvor LTF har solgt hash, og de har tidligere brugt vagter til at advare mod politiet, siger politiinsp­ektør Lau Thygesen, Nordsjaell­ands Politi.

De tre nu tiltalte er registrere­de som LTF-medlemmer, men ifølge Lau Thygesen holder LTF nu en lav profil i Nordsjaell­and.

– De er ikke så tydeligt synlige som tidligere, siger Lau Thygesen.

Ved retssagen i Helsingør kraeves de tre LTF’ere også idømt et opholdsfor­bud, som betyder, at de ikke må opholde sig i det område, hvor forbrydels­erne er begået.

Et opholdsfor­bud kan gaelde fra et til ti år.

I det nye år indledes retssagen i Københavns Byret om, hvorvidt LTF-banden skal opløses ved dom efter grundloven.

Sagen ventes at gå helt til Højesteret, fordi den er principiel og den første af sin art.

I København har politiet rejst også sag mod en 34årig LTF’er for at gå med en sort kasket påtrykt et hvidt ’F’.

Ifølge tiltalen er det ’et erstatning­skendetegn, der kan henføres til LFT’.

Han blev stoppet på Blågårds Plads 13. september og risikerer nu syv dages faengsel for at gå med et forbudt symbol.

 ?? ARKIVFOTO: EKSTRA BLADET ?? De tiltalte bandemedle­mmer brugte blandt andet håndtegn som symbol for LTF samt kasketter med et hvidt ’F’, og det var en videreføre­lse af den forbudte bande, siger politiet.
ARKIVFOTO: EKSTRA BLADET De tiltalte bandemedle­mmer brugte blandt andet håndtegn som symbol for LTF samt kasketter med et hvidt ’F’, og det var en videreføre­lse af den forbudte bande, siger politiet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark